Brievenbusvrolijkheid

Als liefhebber van handgeschreven brieven en echte post was ik super enthousiast toen ik vanmorgen op Twitter de #PostcardChallenge van PostNL zag:

PostcardChallenge

Kaarten en brieven sturen en ontvangen is zo ontzettend leuk! Ik probeer jarigen altijd een echt kaartje te sturen en ben lid van Postcrossing. Je stuurt dan kaartjes naar onbekenden over de hele wereld en je krijgt ook kaarten met vaak bijzondere postzegels van mensen over de hele wereld terug. Omdat het zo bijzonder is om nog vrolijkheid in je brievenbus te vinden, wordt het een echt geluksmomentje.

img1389766191791

Als fan van echte kaarten en Londen kan het natuurlijk niet anders dan dat ik meedoe aan de challenge.  Ik heb me maar meteen voorbereid door weer mooie postzegels te kopen.

IMG_20160601_203242

Mijn eerste #PostcardChallenge ansichtkaart is al onderweg naar Rusland, inclusief mooie postzegels.

img1464811042782

De internationale zegels zijn zo saai, daarom gebruik ik de binnenlandse postzegels ook voor kaarten naar het buitenland. Dat werkt prima, ook al had ik daar mijn bedenkingen bij. Vroeger plakte je natuurlijk een bepaalde waarde die op de postzegel stond en dat was duidelijk. Met de waarde aangegeven in cijfers vroeg ik me af of het wel mogelijk was om af te wijken van internationale postzegels, maar dat kan dus gewoon. Je kijkt dan wat de waarde is van een internationale zegel en die van een binnenlandse zegel. Dan plak je zoveel binnenlandse zegels als nodig is om dezelfde waarde te krijgen. Inderdaad, je plakt dan wel iets meer, maar ik vind het gewoon leuk om mooie, bijzondere postzegels te versturen. Dat wordt vaak ook gewaardeerd en ik vind het zelf ook leuk om bijzondere postzegels uit andere landen te ontvangen.

Doe je ook mee aan de #PostcardChallenge? Je vrolijkt er een nutteloze brievenbus en zijn eigenaar mee op! Meer informatie vind je op deze speciale website van PostNL.

Vind je echte kaarten en post versturen en krijgen ook zo leuk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *