Bourgondisch weekend: ’t CAF van het koren

Via de eigenaresse van Sobremesa Events kwamen we op deze uitnodiging uit:

10542025_366425900204781_6925026834175152390_o

Leuk, een nieuw concept! Daar waren we wel nieuwsgierig naar, dus op vrijdag 21 november 2014 reisden we af naar het nabijgelegen dorpje Bruchem. Zo rond 18.00 uur kwamen we daar aan en door het raam was te zien dat Eetcafé ’t CAF al druk bezet was.

Als je de eetgelegenheid binnengaat, is aan de linkerkant het afhaalcafetaria. Wij liepen rechtsaf het eetcafé in, gezellig ingericht met bar en hoge en lage tafels. We keken even rond en werden toen vriendelijk begroet door de eigenaar die de bedoeling van deze avond uitlegde. We mochten de nieuwe gerechtjes proeven die per 28 november 2014 te verkrijgen zijn. Hiermee wil ’t CAF hun gasten gezonde maaltijden voor een redelijke prijs aanbieden en deze proeverij was bedoeld om dit concept te introduceren. Zelfs de wijn werd deze avond door ’t CAF aangeboden omdat de eigenaren wilden weten welke wijn het meest in de smaak valt om deze dan aan de kaart toe te voegen. We kregen een glaasje wijn ingeschonken en toen was het uitkijken naar een zitplaats. Dat was al snel geregeld aangezien een gezelschap ons aan tafel uitnodigde: er waren nog precies 2 stoelen vrij.

Al snel kwamen de eerste gerechtjes op tafel: vegetarische moussaka en zalmpastei. Dat smaakte prima, al overheerste de citroen in de zalmpastei wel erg.

2014-11-21 18.20.20

Vervolgens kwam er een bordje met 3 lekkernijen: riblappen gestoofd in rode wijn, varkensfilet in crème fraîche en aardappelen met room en Parmezaanse kaas. Ook dit was allemaal erg lekker.

2014-11-21 18.38.00

Het volgende gerechtje was kipsaté met een echte satésaus bestaande uit onder andere pindakaas en kokos. De structuur van het sausje was korrelig en de smaak denk ik niet voor iedereen weggelegd. Wij houden er niet zo van.

2014-11-21 19.09.22

Daarna was het tijd voor een schattig gerechtje: een lekker gekruid gehaktballetje op een bedje van ui tussen een klein broodje. Het gehaktballetje had wel wat meer gegaard mogen worden, maar het smaakte toch goed.

PhotoGrid_1416865180979

Als toetje kregen we een brownie met chocolade crème en amandel meringue. Deze smaakte zo lekker dat we echt verrast waren om te horen dat dit dessert glutenvrij is.

2014-11-21 19.53.45

Tijdens de avond was er ook gedacht aan onze vegetarische tafelgenoten, die het zich ook allemaal lekker lieten smaken. Ook zij waren erg tevreden over hetgeen hen werd aangeboden.

2014-11-21 19.09.40

2014-11-21 20.04.26

Tussen de gerechten door vulden we de wijnglazen nog maar eens, want er waren 6 wijnen van het huis Urmeneta om te proeven. Een echte wijnkenner ben ik niet, maar ik weet wat ik lekker vind en dat is meestal niet Merlot. Die vind ik al gauw te waterig / niet krachtig genoeg, maar deze was echt verrassend goed. De Carmenère, Cabernet Sauvignon en rosé waren ook erg lekker. Misschien had ik dat ook wel kunnen verwachten omdat het hier Chileense wijnen betrof en ik gemerkt heb dat wij daar wel van houden. De witte wijnen hebben we niet geproefd, maar ik vind Urmeneta in ieder geval wel een aanrader.

2014-11-21 18.17.03

Als afsluiting van de avond kwam kok Julia van Julia’s Kitchen bij iedereen langs om te vragen of het naar wens was geweest en dat was het! Julia is een spontane, hartelijke vrouw die heel openhartig vertelde over de gerechten, de ingrediënten en de wijze van bereiden. Hieruit blijkt wel haar liefde voor de keuken. Deze samenwerking, het eenvoudig maar gezellig ingerichte eetcafé en de creativiteit van de eigenaars scheidt ’t CAF op een positieve manier van het koren (waar hier andere cafetaria’s worden bedoeld): zeker een bezoekje waard!

Het was een erg leuke avond met gezellige tafelgenoten (die het zowaar nog leuk vonden ook, de food foto’s 🙂 ); we hebben ervan genoten! Veel dank aan ’t CAF voor hun gastvrijheid en we hopen dat Food For Everyone een succes zal worden.

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *