De krioelende tuin

Nee, wij hebben geen nette, strakke, moderne tuin. Dat is volgens ons precies wat de tuin zo gaaf maakt. Wij hebben een levende tuin met veel interessante, mooie, slijmerige en soms ook enge beestjes. Enge beestjes, je weet wel, die met 8 poten. Maar ook die kunnen mooi zijn zag ik laatst:

P1010826

Of gewoon bijzonder omdat ze er zo anders uitzien:

P1010909

Verder vliegt er van alles af en aan. Daar hebben we zelf voor gezorgd door vlinderstruiken te planten en pas geleden hebben we bloemen gezaaid die bijen en vlinders aantrekken. Heerlijk, dat gezoem in de tuin en het kan ook hele mooie bezoekers aantrekken:

019
Koninginnenpage (2010)

Op een enkel bont zandoogje na, hebben nog niet veel vlinders onze tuin weten te vinden. Ik heb het idee dat dat andere jaren anders was. De Vlinderstichting geeft aan dat sommige vlinders dit jaar een slechte start hebben door de temperatuurschommeling, maar geeft ook aan dat we nu in een junidip zitten. In deze maand zijn de meeste vlinders rups of pop en aan het einde van de maand komt de nieuwe generatie. Hopelijk komen de zaadjes snel uit en komen er vanaf de bloeiperiode van de buddleja in juli weer meer vlinders ons een bezoekje brengen.

Bont zandoogje
Bont zandoogje

Daarentegen weten andere insecten onze tuin wel te waarderen. Deze mooie juffers bijvoorbeeld, waarvan de bovenste de blauwe metaalglanzende beekjuffer is.

P1010920
P1010863

Maar ook wantsen, schietmotten, bijen- & wespenachtige beestjes en kevers & torren vinden hun weg naar het insectenparadijs. Klik hier om de foto’s afzonderlijk in groot formaat te bekijken.

P1010739
P1010913
P1010888
2016-05-27 20.11.23
P1010910
2016-05-21 16.42.38

Er is veel bedrijvigheid in de tuin en daar genieten we iedere keer weer van. Sinds kort kunnen we er heerlijk bij loungen in ons gezellige hoekje.

P1010926

Van hieruit kunnen we ook goed in de gaten houden wat er allemaal krioelt in onze tuin en jullie daarvan op de hoogte houden! Binnenkort verschijnt er een blogpost over het lieveheersbeestje, dus blijf op de hoogte en volg me via e-mail (zie rechts op de pagina), Bloglovin’, Facebook, InstagramTwitter of Google+.

Hoe is jouw tuin/balkon?

 

2 reacties


  1. //

    Jullie hebben een prachtige tuin vol met leven . Heerlijk al die mooie dieren die op bezoek komen en dank je wel dat je deze mee op visite op je blog heb meegenomen. Graag ook dit blog weer ontmoet. Op die van mij(2 stuks) vind je ook onder elk praatje een gezellig praatje. Elk blog is anders en dat maakt het bloggen zo uniek, voor elk publiek. Op de ene zet ik mijn boodschapwoorden op de ander die ik deel met een vriendin is natuur en mens een groter deel, maar van beiden is er even veel .


    1. //

      Bedankt voor je leuke reacties op mijn blog!!

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.