Duivelse schattigheid

,

Zelfs horrorliefhebbers hebben op hun tijd behoefte aan schattigheid, maar dan met een twist. Voor deze behoefte bestaan er duivels schattige poppen en beren. Ik zet er een aantal op een rijtje. Leuk om cadeau te doen tijdens de aankomende feestdagen of je huis mee in Halloweensferen te krijgen.

Little Apple Dolls

Deze poppen zijn levend noch dood en hebben daarom geen gezicht. Ze bevinden zich in een tussenwereld, waar ze beschermd worden door Little Apple Red. Bij iedere pop zit een boekje met het verhaal van het karakter. De poppen zijn ontworpen door de Britse Ufuoma Urie en via haar website verkrijgbaar. In Nederland zijn de poppen te koop bij Dominia in Leiden.

Living Dead Dolls

De Amerikaanse vrienden Ed Long en Damien Glonek creëren deze levende doden sinds 1998. Alle karakters zijn op een bepaalde manier gestorven en ze worden dan ook geleverd in hun eigen doodskist. Hoe ze zijn gestorven, is in dichtvorm te lezen op de overlijdensakte die in elke doodskist te vinden is. De poppen worden verkocht via de website van Mezco Toyz.

Krypt Kiddies

Amerikaanse reborn-kunstenaars Ed & Rita Uhl van The House of Uhl toveren poppen om in griezelige karakters. Alle poppen worden bedacht en handgemaakt door Ed & Rita en worden geleverd met een echtheidscertificaat. Ze kunnen ook op verzoek gemaakt worden, zoals de afgebeelde doodsengel Azraël:

De poppen worden ter adoptie aangeboden via Ebay.

Teddy Scares

Ooit waren deze teddyberen zachtaardig, knuffelbaar en pasten ze op hun baasjes, totdat ze werden achtergelaten en vergeten. Ze ontwaakten op de vuilnisbelt die nu hun huis is en gaan ’s nachts op zoek naar plezier, avontuur en een nieuw baasje. Achtergrondinformatie over elke beer wordt beschreven op het ID-kaartje dat aan hun pootje hangt. De Amerikaanse Joe DiDomenico besloot samen met zijn zakenpartner Phil dat ze enge beren wilden maken en zo werden ze geboren. Ze zijn verkrijgbaar via de Teddy Scares website.

Bad Taste Bears

Na een overdaad aan schattige schetsen voor zijn werk, ontdekte de Britse Pete Underhill in 1994 dat zijn brein een schattigheidslimiet had. Hij schetste tussen de kinderpyjama’s door een moorddadige teddybeer met een bloederige kettingzaag en zo ontstonden de Bad Taste Bears: beren met een ondeugende twist. Vooral niet bedoeld voor kinderen. Klik hier voor een lijst met verkopers van de beren.

Voodoo Delicious Bears / Skelanimals

In een vergeten bos in Australië houden deze mistroostige beren zich schuil totdat iemand zich over hen ontfermt. Ze worden handgemaakt en iedere beer is uniek. Naast deze beren maakt de Australische kunstenaar Michael Palmer nog meer wezens en sieraden. Alles is verkrijgbaar via zijn Etsyshop Voodoo Delicious.

Roekeloos en onverstandig gedrag bracht de Skelanimals een vroegtijdige dood. Nu zijn ze op zoek naar dat ene speciale baasje die ze warmte en liefde kan geven. Kijk op de website voor een verkooppunt of bezoek Dominia in Leiden om een Skelanimal te adopteren.

Meer duivelse schattigheid

Bovenstaande poppen en beren zijn mijn favorieten. Uiteraard is er nog meer op internet te vinden, zoals Lee Howards morbide Quiet Room Bears en de vriendelijke monsters van Chris Ryniak. Er is ongetwijfeld nog meer onontdekte duivelse schattigheid te vinden. Laat het me hieronder weten als jij een andere griezelige favoriet hebt.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.