Fantasy Fest

,

Eind 2018 veranderde de organisatie van de alom bekende Gothic & Fantasy Beurs van koers en noemde de beurs Fantasy Fest. De geluiden van bezoekers die volgden waren niet positief, maar daardoor werd ik juist ook weer nieuwsgierig. Toen de organisatie een leuke verhalenwedstrijd organiseerde, besloot ik mee te doen. Mijn verhaal won en samen met vriendin Joyce bezocht ik op 9 maart 2019 de 2e editie van Fantasy Fest.

Queeste der binnenkomst

Fantasy Fest is een beurs gericht op gothic & fantasy met allerlei bijzondere kraampjes, muziek en diverse demo’s/workshops. De beurs wordt gehouden in de Broodfabriek in Rijswijk, waar op dat moment meerdere beurzen gehouden werden. Dat merkte je sterk met parkeren, wat spannende momenten opleverde. Rond 12.45 uur kwamen we aan bij de locatie waar de reguliere parkeerterreinen al vol stonden. De parkeerplekken rond de locatie waren ook vol en we reden wat rondjes. En dan ineens doemt er toch aan de overkant van de weg een plekje op. Bij het stoplicht willen we keren, maar de auto voor ons heeft dit plekje helaas ook ontdekt. We rijden verder en op precies dezelfde plek gaat even later een auto weg. Gauw afslaan bij het stoplicht, wat natuurlijk op rood springt. Met kloppend hart zitten we in de auto. Het lijkt uren te duren voordat het uiteindelijk op groen springt en honderden auto’s passeren het lege plekje. We racen door het groene stoplicht en weten het plekje joelend te bemachtigen. Uiteraard zien we bij uitstappen dat er even verderop een parkeergarage is, maar die had ons uiteraard niet deze spannende queeste opgeleverd.

We waren alleen nog niet binnen, want de locatie had moeite de grote stroom mensen via de kassa’s en kaartcontrole (wat inmiddels een niet te onderscheiden rij was geworden) naar binnen te loodsen. Inmiddels begon de tijd op meerdere fronten te dringen, maar gelukkig schoot het ineens op, hadden we geen moeite de klaargelegde kaartjes te bemachtigen en kon de pret beginnen.

Knusse bedrijvigheid

Bij binnenkomst in de zaal bleek dat de organisatie geluisterd had naar hun bezoekers. De oude zaal was weer in gebruik genomen, die geen daglicht binnenliet waardoor de sfeer meteen al gezelliger aandeed. Er stond een leuk fotohoekje bij de ingang. De kraampjes waren niet in hokjes / strakke rijen ingedeeld, wat de hal een levendige aanblik gaf. Zigzaggend langs al het leuks leek de beurs daardoor groter. Er waren meerdere fotohoekjes ingericht en leuke achtergronden opgehangen. Aan 2 kanten van de zaal waren toepasselijke eetkraampjes met zitjes neergezet. De zitjes waren zo neergezet dat je het rumoer van het podium of een wat rustigere omgeving kon opzoeken.

DSC_3311
DSC_3302
DSC_3306
DSC_3326 - kopie

Het podium was gevuld met toffe muziek van onder andere Rapalje en op de hele beurs waren diverse workshops en demo’s te beleven, zoals een naaiworkshop van Naaicafé Het Gilde. Scare Me was met een spookhuis aanwezig voor de nodige bibbers en wilde je het wat rustiger houden, dan kon je luisteren naar de verhalen van Abe de Verteller. Er was weer genoeg te beleven in een compacte knusse setting.

DSC_3279
DSC_3301
DSC_3324
DSC_3322

Ik heb zelf de vorige editie van Fantasy Fest niet bezocht, maar hoorde er weinig goede verhalen over. Zo te zien heeft de organisatie zeker geluisterd naar alle feedback. De beurs is klein, maar er is toch veel te doen en ik vond het aanbod van standhouders gevarieerd. Het geeft de mogelijkheid lekker relaxt rond te kijken en niks te hoeven missen. De zaal was weer gezellig ingericht wat wat mij betreft bijdroeg aan de relaxte sfeer. Ik heb het goed naar mijn zin gehad in ieder geval!

DSC_3332
DSC_3303
DSC_3309
DSC_3331

2 reacties


  1. //

    Oh hier ben ik lang niet meer geweest. Komt omdat de benzine kosten zo hoog zijn en ik er niet voor naar Rijswijk wil rijden. Maar Rapalje is altijd tof! Ga je dan ook naar Elfia dit weekend? Daar ben ik wel te vinden.


    1. //

      Het is inderdaad een afweging of je hier een stuk voor wilt reizen of niet. Ik kan het me voorstellen dat niet iedereen daar zin in heeft, maar ik vind het gewoon gezellig. Ik ga zeker naar Elfia dit weekend (2 dagen) en zag je blog voorbijkomen, maar heb die nog niet gelezen. *Schaam* Veel plezier dit weekend en wie weet kom ik je tegen!

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.