Een recensie van de andere zijde: GhostiLeaks

Dit boek ontving ik van de auteur in ruil voor een recensie.

Al van kinds af aan ben ik geïnteresseerd in heksen en geesten. Ik heb zelfs eens een boek met heksenrecepten uit de jeugdsectie van de bibliotheek geleend. Eén recept bevatte zelfs de volgende tip: je kan dit natuurlijk ook met giftige paddenstoelen maken, maar dat doe je natuurlijk maar één keer. Ik hield en houd nog steeds van dat soort zwarte humor. In de loop der tijd bleef ik geïnteresseerd in heksen en werd mijn interesse in geesten alleen maar groter. Boeken lezen heb ik ook altijd erg leuk gevonden, al lees ik de laatste jaren veel te weinig. Dus toen de auteur van het boek GhostiLeaks me op Twitter begon te volgen, was ik gelijk nieuwsgierig naar het boek. Toen ik ook nog eens ontdekte dat ik me kan vinden in het gezegde van de auteur: “Ik geloof niet in geesten, maar ik ben bang voor ze”, moest ik het gewoon lezen. Hier is een recensie van de andere zijde………….van de Noordzee.

Ghostileaks

Informatie

Titel: GhostiLeaks: 13 Tales of Terror Leaked from the Other Side!
Auteur: M.J. Peter
Paperback: 194 pages
Uitgever: CreateSpace Independent Publishing Platform; 1 edition (August 28, 2014)
ISBN: 1500990957
Taal: Engels

Recensie

Het boek bevat 13 aparte verhalen over het paranormale met een horror tintje. Het leest makkelijk weg. Ik kon het makkelijk uren achtereen lezen zonder mijn concentratie te verliezen. Maar ‘leest makkelijk weg’ betekent niet dat het boek saai is. Elk verhaal had me in zijn greep en gaf me dat geweldige onheilspellende Twilight Zone gevoel! Ik beleefde de emoties met de personages mee; als een personage bang was, voelde ik dat ook. In één van de verhalen voelt het personage zich achtervolgd en opgejaagd. Ik las de woorden toen ook sneller, gehaast. Soms bonkte mijn hart in mijn keel en ik moest vaak grinniken om de plot. Twee van de verhalen wil ik nog een tweede keer lezen omdat ik de plot niet helemaal begreep. Zoals je soms een film nog eens moet kijken om het verhaal helemaal te begrijpen. Ik vind dat niet iets negatiefs. Het betekent dat ik nog eens verrast kan worden door de verhalen een tweede keer te lezen.

Ik vond het ook leuk dat de auteur, naast de fictieve verhalen, zijn praktijkervaringen met het paranormale deelt. Dit laat de passie en kennis van de auteur op dit gebied zien. De griezelige feiten achter ieder verhaal zijn een geweldige toevoeging. Ik houd ervan om een stukje van de achtergrond van de verhalen te weten te komen.

Iets anders dat ik zeer leuk vond, is dat de opmaak soms aangepast is aan het verhaal. Waar soms  *** worden gebruikt om tekst te scheiden, wordt in het verhaal The Sandman ZZzz gebruikt en in het verhaal Pause wordt het pauzesymbool gebruikt. Ik houd van dat soort kleine details.

Ik heb echt genoten van dit boek. Als je geïnteresseerd bent in geesten / het paranormale, dan is het een aanrader!

Bedankt M.J. Peter voor de kennismaking met dit boek! Ik kijk al uit naar deel II!

Click here to read this review in English.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.