Geestig Assen

,

Click here to read this blog in English

In februari 2017 ontdekte ik Ghost Tours Nederland en na de geesten in Breda achterna te zijn gegaan, besloot ik enthousiast dat ik de andere 3 tours ook wilde bezoeken. Inmiddels trok ik zondig ‘s-Hertogenbosch in, bezocht ik de doden in Tilburg en op 31 maart reisde ik af naar geestig Assen.

Nietsvermoedend verliet ik mijn hotel op zoek naar Bartje, die deze avond bijzonder bezoek had. Een macabere heer was er namelijk in afwachting van stervelingen die onder zijn leiding het geestige Assen wilden verkennen. Toen ik de gids over mijn verblijf in Hotel De Jonge vertelde, lachte hij zo kwaadaardig dat ik me afvroeg of ik die nacht wel een oog dicht zou doen. De groep stervelingen was al snel compleet, zodat we zeer tijdig op pad konden. Ondanks het licht dat de zomertijd met zich meebracht, voerde de tocht door duistere Assense straten.

2017-03-31 20.56.25
1491639484-1

De gids leidde ons langs historische locaties en gebouwen waar we de duistere geschiedenis erachter te horen kregen. We luisterden geamuseerd naar verhalen over veroveraars, verdwenen geld, watermonsters, dodelijk brood, liefde en ongelukken met lugubere afloop en een vrouw die kinderen naar een mysterieuze antieke speelgoedwinkel lokt. Onze gids zorgde ervoor dat wij niet werden weggelokt en bracht ons weer veilig bij Bartje. Van daaruit keerde ik terug naar mijn hotel, waar ik overigens prima sliep ondanks de onthulling van de macabere heer over de lugubere historie van het hotel.

P1070035
P1070030
P1070057

De gids heeft zijn verhalen gebaseerd op de historie van Assen. Hij brengt ze op erg humoristische wijze met een heerlijk vleugje sarcasme en veel zwarte humor. Een aanrader voor een enorm geestige avond!

Wil je ook de zwarte humor van geestig Assen beleven? Volg Ghost Tours Assen op Facebook of kijk op de website. Hier vind je naast Assen ook informatie over de ghost tours in Breda, Den Bosch en Tilburg.

Dit artikel werd mede mogelijk gemaakt door Ghost Tours Assen, waarvoor mijn dank!

Lees ook mijn blogs over de andere Ghost Tours:
De geesten achterna in Breda
Zondig ‘s-Hertogenbosch
Op bezoek bij de doden in Tilburg

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.