De geesten achterna in Breda

,

Click here to read this blog in English

Ghost tours in Nederland, daar had ik nog niet eerder van gehoord. Toen ik ontdekte dat er een ghost tour in Breda werd georganiseerd, besloot ik gelijk een plekje te reserveren. Op zaterdagavond 4 februari 2017 reisde ik de geesten achterna.

De ontmoeting met de geestgidsen begint op veilig terrein: in de hotelbar van Bliss Hotel. Daar laat je de tol achter voor de veerman en krijg je een lamp om te voorkomen dat je te ver de duisternis in dwaalt.

GTB-Kerk
GTB-geest
010
012

Dan begint de reis door duister Breda. De geest leidt je langs belangrijke gebouwen en plekken in de geschiedenis van Breda en vertelt het verhaal erachter. Met ingehouden adem luisteren we naar de verhalen over onder andere de pest, weeskinderen, onschuldige gevangenen, heksen en hoeren. Af en toe hoor je onbestemde geluiden en klinkt een ijselijke gil door de donkere avond. Je hoeft niet bang te zijn: de geesten zorgen ervoor dat je de tour veilig af kunt sluiten.

GTB-heksenhuis
GTB-geest stoep
GTB-kasteel
GTB-trapgeest

Het was een erg geestige avond met een tof uitziende gastvrouw en -heer. De verhalen werden leuk gebracht met spanning en humor. Bij het laatste verhaal mogen er wat mij betreft wat meer stiltes vallen in plaats van het karakteristieke lachje, om het wat spannender en onheilspellender te maken. Dat neemt niet weg dat het een erg leuke tour is, die je Breda op een andere manier laat zien. Doordat de gidsen uit Breda komen, hebben ze veel kennis van de stad en kunnen ze je desgevraagd meer informatie geven. Een aanrader voor een bijzondere, griezellige avond!

030
GTB-lamp
033

Wil je ook de geesten achterna? Volg Ghost Tours Breda op Facebook of kijk op de website. Hier vind je naast Breda ook informatie over de ghost tours in Den Bosch, Tilburg en Assen. De tour wordt verzorgd door House of Wax Entertainment. Kijk ook eens op hun Facebook pagina of hun YouTube kanaal. 

Lees ook mijn blogs over de andere Ghost Tours:
Zondig ‘s-Hertogenbosch
Op bezoek bij de doden in Tilburg
Geestig Assen

6 reacties


  1. //

    Wat grappig dat dit eens georganiseerd is. In Amerika is dit dus heel normaal. Vooral in steden zoals New Orleans en in de omgeving op diverse plantages. Daar heb je dan ook geweldige decors voor. De schitterende begraafplaatsen die New Orleans rijk is, bijvoorbeeld. En die zien er ’s nachts nog mysterieuzer uit dan overdag natuurlijk. En Amerikanen zijn goed gelovig. De ghost stories worden daar bijna feitelijk gegeven. Dat gaat er bij de nuchtere Nederlander dan weer niet in 🙂


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.