Zondig ‘s-Hertogenbosch

,

In februari 2017 ontdekte ik Ghost Tours Nederland en na de tour in Breda bezocht te hebben, besloot ik enthousiast dat ik de andere 3 tours ook wilde bezoeken. Daarom trok ik op donderdag 9 maart zondig ‘s-Hertogenbosch in.

Bij de Ruische Poort wacht een sinistere verschijning nietsvermoedende stervelingen op. Tegen betaling kunnen zij onder zijn leiding en bescherming ‘s-Hertogenbosch intrekken en de verhalen over de zonden van de stad aanhoren. Om te zorgen dat niemand verdwaalt, krijgt iedereen een lamp en kan de tocht beginnen.

005
002

De gids voert ons door de engste straatjes van de stad langs verschillende locaties en legt door zijn verhalen de verborgen zonden behorende bij die locatie bloot. We luisteren aandachtig en soms met afschuw naar verhalen over arbeiders, ter dood veroordeelden, oorlogsmisdadigers, moordenaars, geesten en onfortuinlijke onschuldige zielen. Het is wel duidelijk waarom de tour pas na het vallen van de avond wordt gehouden: deze oude geheimen van de stad kan het daglicht niet verdragen.

008
006
012

Als we een gevaarlijk stuk van de stad naderen zet de gids voor onze bescherming de vaart erin. We gaan links, rechts, rechtdoor, rechts of was het links? Zorg dat je bij de groep blijft als je je weg uit de zonden nog terug wilt vinden! Gelukkig houdt de gids weer even halt bij een herberg waar je vroeger op woensdag liever niet wilde eten……..

013
010
023
019

Voor we het weten, zijn we weer veilig bij de Ruische Poort en hebben we een stevige wandeling met onheilspellende verhalen achter de rug. De lugubere verhalen zijn gebaseerd op de historie van ‘s-Hertogenbosch en worden boeiend, spectaculair en met een tikje humor verteld. Van sommige verhalen krijg je echt de kriebels. Een echte aanrader voor een spannende avond, maar wees voorzichtig. Niets is wat het lijkt.

Wil je ook de geheimen van zondig ‘s-Hertogenbosch ontrafelen? Volg Ghost Tours Den Bosch op Facebook of kijk op de website. Hier vind je naast Den Bosch ook informatie over de ghost tours in Breda, Tilburg en Assen.

Lees ook mijn blogs over de andere Ghost Tours:
De geesten achterna in Breda
Op bezoek bij de doden in Tilburg
Geestig Assen

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.