Op bezoek bij de doden in Tilburg

,

Click here to read this blog in English

In februari 2017 ontdekte ik Ghost Tours Nederland en na de tour in Breda bezocht te hebben, besloot ik enthousiast dat ik de andere 3 tours ook wilde bezoeken. Inmiddels trok ik zondig ‘s-Hertogenbosch in en op zaterdagavond 18 maart bezocht ik de doden in Tilburg.

Op een druilerige zaterdagavond haast ik mij door Tilburg als ineens een imposant hekwerk met prachtige beelden opdoemt. Het kan niet anders dan dat mijn tocht hier begint, mijn tocht langs plekken met een dodelijk geheim. Begraafplaats ’t Heike is een geweldig beginpunt voor een ghost tour. Na verzekerd te zijn van een veilige oversteek, trekken we Tilburg in onder leiding van een mysterieuze dame.

003
007
008
005

We zien mooie en belangrijke plekken (in de geschiedenis) van Tilburg en horen bij elk van deze plekken de verhalen over verbannelingen, middeleeuwse straffen, moordenaars, bloeddorstig volk, verraden onschuldigen en wraakzuchtige geesten aan. Verhalen waarbij je haren overeind gaan staan en de rillingen over je rug lopen.

010
018
013
017

De huiveringwekkende verhalen zijn gebaseerd op historische gebeurtenissen uit de geschiedenis van Tilburg. Ze worden door de gids op onheilspellende toon en sensationele wijze gebracht, waardoor je aandachtig en gespannen luistert. Het is een echte aanrader als je Tilburg van een andere kant wilt zien en een lekkere spookachtige avond wilt hebben! Maar pas op, want de doden waken nog altijd over hun geliefde stad en houden je in de gaten:

Wil je ook de doden bezoeken in Tilburg? Volg Ghost Tours Tilburg op Facebook of kijk op de website. Hier vind je naast Tilburg ook informatie over de ghost tours in Breda, Den Bosch en Assen.

Lees ook mijn blogs over de andere Ghost Tours:
De geesten achterna in Breda
Zondig ‘s-Hertogenbosch
Geestig Assen

6 reacties


  1. //

    Lijkt me erg mooi om te zien. Fijn dat je dit op deze manier met ons deelt 🙂


    1. //

      Bedankt voor je reactie en leuk dat je een kijkje neemt op mijn blog!

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.