Heerlijke herfst

De zon verliest haar onverbiddelijke hitte, de bladeren kleuren prachtig en de paddenstoelen laten zich weer zien: het is herfst! Naast de mooie natuur is de herfst mijn favoriete kookseizoen: de tijd van stoofpotten, ovenschotels en wild is weer aangebroken. Pompoen, paddenstoelen, kruiden en wild vind ik echt heerlijk om mee te koken en ik ben dan ook bijna elk weekend in mijn keuken te vinden. Ook mijn olie is blij dat mijn kookseizoen weer is begonnen:

001

Het begon met pompoensoep, die ik maakte voor een Halloweenfeest:

Lekker romig met een beetje crème fraîche en de tabasco geeft de soep pit.

Vervolgens was het tijd voor italiaans stoofvlees met rode wijn en rozemarijn; ideaal voor maandag pastadag:

Stoofvlees en pasta; die combinatie had ik niet bedacht, maar het smaakt echt heerlijk.

Daarna wilde ik mezelf verwennen met pompoenovenschotel met paddenstoelen:

Ik vond dit gerecht wat flauw smaken. Het miste iets. Misschien komt dat omdat ik een flespompoen gebruikte in plaats van de hokkaidopompoen uit het recept.

Toen was het de beurt aan wild: gestoofde konijnenbout met stroop:

Ook lekker met rode kool en natuurlijk hoort een glaasje rode wijn erbij.

Plotseling kwam er een recept door de brievenbus vallen. Van de Postcodeloterij ontving ik een zakje pastasaus en een cadeaukaart waar ik voor een bepaald bedrag biologische producten van kon kopen. Uit de recepten koos ik spaghetti bolognese met courgette en kastanjechampignons:

img_20161116_185627

Lekker simpel en herfstig door de kastanjechampignons.

Tot slot mocht een stamppot natuurlijk niet ontbreken: luxe herfststamppot met hertenbiefstuk:

img_20161116_185258

img_20161119_190123

Een heerlijke verrassende stamppot! Het glaasje rode wijn wat ik erbij bedacht had (want we hebben het natuurlijk wel over wild), smaakte toch niet als gedacht. Die ruilde ik in voor een glaasje neutrale spa. Dan proef je de lekkere stamppot toch het best.

Na al die kookavonturen mag je jezelf best eens verwennen met bijvoorbeeld een heerlijke after dinner coffee met amaretto:

2016-11-13-13-52-31

Maar ook amaretto-choco met kaneel is een heerlijk alternatief toetje:

img_20161116_100237

Uiteraard is het ook een perfect drankje om lekker op te warmen na een prachtige herfstwandeling.

De recepten zijn niet moeilijk, maar sommige kosten wel tijd. Als je eenmaal aan het smikkelen bent, is het die tijd zeker wel waard geweest!

Klik op de namen van de gerechten voor het recept. 

Wat is jouw favoriete herfstrecept?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *