The Horror Zone: gillen en gieren

,

Na mijn blog over horrorevenement Scare-Me, kreeg ik de tip om ook eens bij The Horror Zone in Best te gaan griezelen. Dat kon ik natuurlijk niet voorbij laten gaan. Vriendin Marian ging met me mee dit keer. Op een gure herfstige vrijdagavond reden we naar de locatie die we, ondanks de banners en te veel afgaand op de navigatie, gewoon voorbij reden. Eenmaal op het parkeerterrein aangekomen was het even zoeken, maar na eerst ons gevoel te hebben gevolgd, konden we vervolgens op het gegil afgaan.

Uiteraard wilden we alles zien, dus besloten we een VIP-ticket te kiezen en dat bleek een goede keuze. Naast toegang tot alle attracties, mochten we via de speciale VIP-wachtrijen naar binnen wat ons veel wachttijd scheelde.

p1040080

Zodra we het terrein achter de kassa op liepen, waren we al niet meer veilig. Zombies sleepten zichzelf langzaam het terrein over.

p1040081
p1040089

We liepen langs de lekkere warme tonnen met vuur naar de overdekte bar en begonnen de avond met een drankje. De bar lag tussen 2 spookhuizen in en we besloten gelijk met Base 666 te beginnen. De spookhuizen hadden allemaal een thema en een verhaal, wat goed uitgewerkt was. Gelijk bij aankomst op Base 666 was duidelijk dat je niet zo heel veel aan een maatje had. Vooraan of achteraan: je ontkwam niet. Na een spannende tocht renden we gierend van de lach de bar weer in.

p1040082

p1040087

Vervolgens staken we gelijk over naar The Occult, een duistere kerk. We werden ontvangen door de kwaadaardige leider en mochten vervolgens zelf onze weg vervolgen langs gruwelijke taferelen en griezelige acteurs. Uiteindelijk stormden we bijna door de nooduitgang de kerk weer uit, maar werden toch door de juiste uitgang gedirigeerd. Na al deze inspanning was het tijd om bij te komen en onze schorre keel te smeren. Tijdens deze pauze werden we getrakteerd op een optreden van dansende zombies. Super leuk! We konden weer meer ontspannen door naar de scare zones.

p1040095
p1040091

Death’s End lag buiten en we hoorden van verre het overbekende ijzingwekkende geronk al. Om dat maar achter de rug te hebben, waagden we ons achter de afrastering het bos in. Deze scare zone moest het meer hebben van de acteurs dan van de aankleding, maar die deden dan ook goed hun best. Ik vervloekte mijn schoenkeuze, die het lastig maakte mij als een speer uit de voeten te maken. Terwijl we hoopten dat het eind naderde, roken we een bekende indringende geur en vluchtten vloekend het bos uit.

p1040084

Daarna gingen we door naar Re-infected. De gekozen plek voor deze scare zone paste goed bij de gekozen opzet. We baanden ons een weg door het doolhof des doods zeker wetend dat we op dit stuk al waren geweest. Ondertussen probeerden we uit handen van de geïnfecteerden te blijven. Ineens roken we een bekende huiveringwekkende geur en zetten het weer op een lopen, het doolhof uit.

p1040086

Ondertussen was het een halfuur voor sluitingstijd en stond er voor de Zombie Shootout best een flinke rij. We waren wel weer toe aan wat te drinken en warmte en besloten deze laatste attractie over te slaan.

Goed afgestemde spanning

Horror Zone is een spannend evenement waarbij alles goed op elkaar is afgestemd. Ik vond het goed opgezet omdat de spookhuizen en scare zones op verschillende angsten inspelen. De acteurs blijven uitstekend in hun rol en zien er allemaal geweldig uit. Doordat het evenement grotendeels buiten is en het overdekte deel in een loods is, is het wel koud. Er zijn wel vuren om warm te worden en het terrein past bij het evenement.

Bij de vraag of het evenement echt eng is, spelen toch je eigen angsten en wat je gewend bent mee. Het is voor iedereen persoonlijk, maar dat is ook leuk. Wij hebben het in ieder geval enorm naar onze zin gehad, zijn flink geschrokken, hebben flink gelachen om onszelf en hebben lekker gegriezeld.

Waar ga jij voor rennen?

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.