Huidpijn 

Het boek Huidpijn van Saskia Noort won ik in december 2016 bij een winactie van Bruna op Twitter. Super tof! Het boek is gesigneerd, wat ik ontzettend leuk vind en het heeft daarmee een vaste plek in mijn boekenkast veroverd.

Informatie

Titel: Huidpijn
Auteur: Saskia Noort
Uitgave: Paperback, 288 pagina’s
Uitgever: Ambo|Anthos
Genre: Thriller
ISBN: 978 90 263 3139 8
Taal: Nederlands

Ieder mens heeft een duistere kant. Zo ook Anne, Nederlands populairste televisiepresentatrice en journaliste. Als ze haar grote liefde – en daarmee haar droom – dreigt te verliezen en het verdriet hierover breed wordt uitgemeten in de pers, moet ze alles op alles zetten om niet ook nog door haar vrienden, familie en eigen verstand in de steek gelaten te worden.

Recensie

Vanaf het begin vond ik het verhaal al interessant. Ik leefde erg mee met de hoofdpersoon en kon haar gevoelens en daden over het verliezen van haar liefde goed begrijpen. Haar persoonlijkheid had ik alleen wel een stuk duisterder verwacht. Dat haar vriendin en manager op een gegeven moment moeite met haar hebben, vinden dat ze echt een probleem heeft en haar agressief vinden, snapte ik niet. Ze gaat immers door een zware periode en daar horen wat mij betreft ook de emoties bij die ze voelde. Dan vind ik het begrijpelijk dat je dingen doet die niet zo handig zijn, maar niks was echt buiten proporties.

Halverwege werd het spannend en werd ik echt nieuwsgierig naar hoe het zou eindigen. Het einde had ik niet verwacht en vond ik een verrassende draai aan het verhaal geven. Wat mij betreft had het verhaal/de hoofdpersoon wel een stuk duisterder mogen zijn. Haar acties hadden radicaler gemogen. Toch is het een meeslepend verhaal, maar dagen nadreunen doet het zeker niet.

 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.