Liefde & Lust op de Huishoudbeurs

De Huishoudbeurs had bij mij altijd een suf imago, maar toch was ik ook wel nieuwsgierig naar wat er allemaal te doen en te zien is. Nu de beurs in mijn vakantie valt én het thema Liefde & Lust is, besloot ik samen met een vriendin te gaan.

DSC_2951
DSC_2958

Aangekomen in de RAI leek je niet onder het thema uit te kunnen komen. De kleur rood voerde de boventoon en je kon je bij een hart van bloemen laten fotograferen. Vervolgens liepen we meteen in de Fashion & Beauty Hal tegen de stand van EasyToys aan, waar je leuke prijzen kon winnen. Verderop in de hal waren Christine le Duc, Ladies Night Homeparties, een stripshow en een erotische Virtual Reality Experience vertegenwoordigd. Behalve de Girls Night In van Videoland in de Home Sweet Home Hal en het Plein der Lusten, waar je onder andere erotische gedichten kon schrijven en beluisteren en een seksjournalist lezingen gaf, hield het daarbij op wat het thema betreft.

DSC_2916
IMG_20190220_182548_154
IMG_20190220_182718_730

Nadat we op ons gemak de Fashion & Beauty Hal hadden bekeken, wat dingen uitgeprobeerd en een praatje gemaakt hadden, zijn we even rustig gaan zitten met een smoothie en wat te eten. Het eten was niet zo lekker als het klonk en zeker niet voor die prijs. Maar dat mocht de pret niet drukken en we begaven ons vol goede moed naar het Plein der Lusten, waar we een poging deden een gedicht te schrijven en daarna nog naar seksjournalist Marith Iedema luisterden die een interessante kijk gaf in verschillende relatievormen. Deze hal was knus en leuk ingericht met een podium en verschillende kraampjes, maar helaas zat het podium qua geluid de lezing in de weg. Deze Hangout is wel een leuke plek om rustig rond te hangen.

Workshop erotische gedichten schrijvenWorkshop erotische gedichten schrijven
Marith IedemaMarith Iedema
The HangoutThe Hangout

Vervolgens kwamen we uit in de enorme Home Sweet Home Hal. Na een mini-cocktail begaven we ons snel door de hal omdat de diverse huishoudelijke hulpmiddelen en decoratie ons minder trokken. Wel bleven we bij de Blond Amsterdam stand steken en breidde ik mijn servies uit met toffe kaasborden.

2019-02-20 15.35.11
DSC_2934
DSC_2948

Door naar Family & Fun om daar eens het aanbod te bekijken. Ook hier zijn we niet heel lang gebleven omdat we zeker nog naar Food & Drinks wilden. Daarnaast leken de dierenproducten het meest vertegenwoordigd in deze hal en die hadden we beiden niet nodig. Na een bezoek aan de Yogi Tea stand, raakten we aan de praat met de heren van Pink Ribbon, waarna we het Foodtruck Festival bezochten. In het wijntheater, dat de grootste plek in beslag nam, was een proeverij bezig. Voordat we doorgingen naar de Food & Drinks Hal, probeerden we nog een lekker worstenbroodje te scoren, maar helaas was er niemand bij de stand aanwezig.

De Food & Drinks Hal is ook een hal waar genoeg te zien en te proeven is. Zo was Dunkin’ Donuts aanwezig waar je je eigen donut kon laten samenstellen, alleen was het niet helemaal duidelijk waar dat was. Dus kochten we eerst een donut bij de stand en kwamen we later langs de aparte workshop stand, waar ik natuurlijk ook niet zomaar voorbij kon lopen. Verder proefden we onder andere chocola, kiphapjes uit de oven van Roosterz&Co, chips, sausjes, koekjes, kaas en de lekkere maaltijd van Lee Kum Kee. Snel nog even pinnen om van wat aanbiedingen gebruik te kunnen maken, want inmiddels hebben we nog maar krap 45 minuten voordat de beurs sluit. Cheers hebben we door tijdgebrek overgeslagen.

DSC_2946
DSC_2943
DSC_2944

En dan ineens is ons laatste halfuur aangebroken. Wat willen we nog doen? Wat gaan we nog halen qua tijd? We besluiten het los te laten, onze spullen uit de kluis te halen en richting uitgang te lopen. Het Pasar Colours Festival, dat in een van de hallen wordt georganiseerd, blijkt later te sluiten en ook La Place blijft gelukkig nog open, want we willen toch wat stevigers eten voor de terugreis. We blijven nog even in de gezellige Hangout hangen, waar een leuke band speelt. Stipt om 18.00 uur stopt ook de muziek en we sluiten onze gezellige dag af met een lekker bord nasi op het Pasar Colours Festival.

IMG_20190221_091009_829

Te veel te beleven

Een evenement bezoek ik het liefst in relaxmodus. Van tevoren bekijk ik of er op het programma iets staat wat ik per se wil zien, maar vaak wil ik rustig op het evenement zelf besluiten of ik ergens deel aan wil nemen. Dat laat ook ruimte voor onverwachte dingen. Op de Huishoudbeurs is alleen zo veel te zien en te beleven dat ik met een dubbel gevoel naar huis ging. Omdat een groot deel me eigenlijk niet aansprak, zal ik niet snel nog eens gaan. Maar toch heb ik het idee dat ik veel dingen gemist heb en had ik graag alles rustig willen bekijken. Wat aankopen betreft heb je ook niet de tijd om eerst rond te kijken en later te beslissen, wat me van grotere aankopen heeft weerhouden.

Eindoordeel

De Huishoudbeurs is erg groot en er is veel te beleven. Alhoewel zeker niet alles me aansprak, hadden we toch tijd tekort om alles in één dag rustig te kunnen bekijken. Zeker als je ook nog aan wat workshops of lezingen deel wilt nemen, is een dag echt te weinig.

De Huishoudbeurs vindt nog plaats tot en met zondag 24 februari 2019

by

1 reactie


  1. //

    Ik ben één keer geweest en ik heb me serieus vermaakt. Ik had vantevoren nooit gedacht dat ik zo’n leuke dag zou hebben.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.