Bourgondisch weekend: inspiratieavond Hedel

,

Op donderdag 20 november 2014 organiseerden 4 ondernemers in het centrum van Hedel een inspiratieavond waarbij je je in de watten kon laten leggen. Dat lieten wij natuurlijk niet aan ons voorbijgaan!

PhotoGrid_1416745609013

Bij Linde Interieur werden we ontvangen met een lekker glaasje bubbels, getrakteerd op bonbons en was er speculaaslikeur te proeven.

PhotoGrid_1416746992862

We konden rustig rondkijken in de knusse winkel waar je gerust meerdere keren binnen kunt lopen en steeds weer wat anders kunt zien. Je kunt je ogen uitkijken; er is voor iedereen wel iets te vinden. Het aanbod is erg gevarieerd: het lekkers wat er te vinden is, zou je kunnen uitserveren op het serviesgoed, je huis kun je aankleden met de mooie woonaccessoires die er te vinden zijn, je keuken kan aangevuld worden en tevens kun je jezelf bijvoorbeeld sieraden cadeau doen. Ook om je huis gezellig te maken voor kerst kun je er terecht.

PhotoGrid_1416756141777Na nog een gezellig praatje gemaakt te hebben met de eigenaresse, liepen we verder naar The Read Shop. De medewerkers zijn erin geslaagd om het verwenmomentje te laten passen bij hun verkoopwaar: boeken. Jennifer & Sven van Voedzaam & Snel boden hier hun zelfgemaakte smoothies aan die terug te vinden zijn in hun receptenboekje: Het Groene Smoothie Boek (dat uiteraard te koop is bij The Read Shop). In het boekje staan smoothierecepten met verrassende combinaties. Zo begon ik de proeverij met de smoothie Chilled Greens, eentje die valt onder wat de Engelsen zo mooi “an acquired taste” noemen. Je moet eraan wennen en niet iedereen zal het lekker vinden. Toch prikkelt het wel om het nog eens te proberen, want vooral de scherpere smaak van de gember spreekt mij aan. De Mangolicious won het toch deze avond omdat deze lekker zoet is. Een foto van en een praatje met het spontane duo kon natuurlijk niet ontbreken en daarna werd DA Drogisterij Van der Schoot bezocht.

PhotoGrid_1416753382328

In de voor een dorp als Hedel flinke drogisterij was het al gezellig druk. We werden weer ontvangen met een heerlijk glaasje bubbels en kregen een gezond abrikozenballetje aangeboden. Er was chocolade te proeven, je kon je wenkbrauwen mooi bij laten werken, je nagels laten lakken en huidadvies krijgen. Daar werd enthousiast gebruik van gemaakt.

PhotoGrid_1416754106388

Bovendien kon je profiteren van leuke aanbiedingen. Na het gratis huidadvies kreeg ik een lekker monstertje mee om te proberen en daarna hebben we gezellig bijgekletst met bekenden die we tegenkwamen. We besloten weer verder te gaan zonder gelakte nagels. Spijt van? Uiteraard, dus de volgende keer maar minder eigenwijs zijn.

We sloten de avond af bij Wijnhandel Le Chateau die weer werk had gemaakt van de wijn- en portproeverij. Er waren flink wat rode en witte wijnen en aantal porten te proeven. Ook de zojuist gearriveerde nieuwe Beaujolais 2014, waarmee het nieuwe wijnjaar wordt geopend, mochten we proeven. Daarnaast stonden er lekkere hapjes op tafel, waaronder een heerlijke blauwaderkaas die perfect bij de port paste.

PhotoGrid_1416756299568Voor zover hij er de tijd voor had, was eigenaar André bereid tot een praatje en advies. Zijn passie voor wijn is op zo’n avond altijd zichtbaar, waarbij hij glunderend door de winkel loopt.

PhotoGrid_1416756338375Je kon je geheel op eigen houtje tegoed doen aan de wijn en port en ondertussen lekker keuvelen met andere wijnliefhebbers. We konden de verleiding natuurlijk niet weerstaan een heerlijke port mee naar huis te nemen en lieten dit vergezeld gaan met een hartverwarmend kruikje, waarmee we Muziekvereniging DES Hedel steunen. Leden van de vereniging zorgden deze hele avond voor gezellige muziek.

PhotoGrid_1416756382610

De wijnproeverij was een erg gezellige afsluiting van een geslaagde avond. Winkeliers: bedankt!

 

 

 

 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.