Kattenslaap

Al eerder schreef ik over het kattenslaapleed waar Courage last van had. Vorig jaar (2016) was de situatie niet meer houdbaar en ging ik het kattenslaapleed te lijf samen met kattengedragstherapeute Yvonne Lindemans. Het bleek een goede zet.

Wat ik zelf al afzonderlijk steeds een klein poosje had geprobeerd, werd nu allemaal gecombineerd: onder andere gedrag negeren, hapjes alleen in het voerbakje leggen en niet meer tijdens het eten geven, een eigen slaapplek maken, mijn geur achterlaten en daar bovenop kwam de Bach remedie (druppels uit Bachbloesem). Ik had dit dus inderdaad zelf kunnen bedenken, maar het was erg moeilijk om het zelf dokteren vol te houden, omdat ik niet wist of het echt moest gaan werken. Bovendien werd ik steeds ongeduldiger en wanhopiger omdat ik echt wilde slapen. Nu hoorde ik van een deskundige de achtergronden van het gedrag en de kreeg de bevestiging dat ik goed bezig was. Het was voor mij toen veel makkelijker om vol te houden omdat ik zeker wist dat het zou moeten werken. Uiteraard was het bij Courage afwachten omdat hij dement is en daardoor anders op de therapie kan reageren. Gelukkig werkten de tips en na nog even volhouden begonnen mijn nachten zowaar langer te worden!

Het resultaat

De slaapmandjes werden weer gebruikt, maar uiteindelijk werden die ingeruild voor een andere slaapplek. Door een perspex plaat op de slaapkamerdeur te monteren dreunde het krabben een stuk minder door, waar het eerst leek alsof Courage succesvol een gat in de deur aan het krabben was. Het mauwen hield ook sneller op. In het begin was het lastig en lag ik stijf in mijn bed me te concentreren op het vooral niet reageren. Dat ging me steeds beter af en al is het niet compleet over, Courage geeft het sneller op. Het negeren bij het eten werpt ook zijn vruchten af; Courage probeert nog steeds wel aandacht te krijgen, maar uiteindelijk geeft hij het toch op.

Rust en doorzettingsvermogen

Ik kan het inschakelen van een kattengedragsdeskundige echt aanbevelen. Ik kreeg tips en achtergrondinformatie waardoor ik het gedrag van mijn katten beter begreep en werd gewezen op de invloed die mijn gedrag op de katten had. Mijn ervaring met Yvonne is heel positief. Ze is prettig in de omgang, rustig, vriendelijk en kan je goed geruststellen. Ze geeft duidelijk en begrijpelijk advies wat wordt uitgewerkt in een verslag, waar ook de dierenarts een kopie van heeft gekregen. Naast tips voor het probleem waar ze voor is ingeschakeld, gaf Yvonne ook nog tips voor andere problemen die aan het licht kwamen, zoals het toedienen van medicijnen. Een paar weken na de afspraak belde ze om te horen hoe het ging. Vervolgens kreeg ik ook nog 3 maanden na de afspraak plotseling een telefoontje van Yvonne als nazorg. Dat vond ik erg prettig en daardoor kreeg ik het idee dat ze erg betrokken is. Bovendien mag ik haar altijd bellen als ik nog vragen heb. Het inschakelen van Yvonne heeft mij rust en doorzettingsvermogen gegeven om de problemen aan te pakken en dat alleen al is de investering waard.

by

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.