Kerst culinair

Op zaterdag 13 december 2014 kon er geproefd worden in het teken van het kerstdiner. Zo bezochten we als eerste Sligro die flink had uitgepakt en ons heerlijke hapjes voorschotelde.

Ook waren er kookdemonstraties met vis en vlees, die ons toonden dat lekker eten bereiden helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. We genoten van de bijzondere hapjes en merkten ook dat vriendelijkheid tegenwoordig echt niet meer vanzelfsprekend is. Bij Sligro is het vaak dringen om te kunnen proeven. In dit geval stond Albert vooraan bij de schaal waar de bodem al flink in zicht was. Achter ons stond nog iemand te wachten op de lekkernijen en Albert gaf netjes een bordje door. De arme man was helemaal overrompeld en liep er wat rozig van aan. Dat zag je toch niet vaak meer, vond hij. Vreemd eigenlijk wat zo’n klein gebaar teweeg kan brengen.

Na dit smulfestijn reden we door naar winkelcentrum De Helftheuvel voor Helftheuvel Culinair, waar we in het magazine van het winkelcentrum over hadden gelezen.

Het middenplein was gezellig ingericht met kraampjes waar een aantal winkeliers van de Helftheuvel hun culinaire kerstwaar presenteerden. Je kon er proeven wat ze te bieden hadden en uiteraard waren er aanbiedingen.

Van C1000 was er iemand aanwezig die ter plekke lekkere hapjes maakte:

Ook was er een kok aanwezig om ons een heerlijk hapje te laten proeven:

Het is ons helaas niet duidelijk geworden of dit topkok Ramon Karremans was. Volgens het artikel zou hij bezoekers de fijne kneepjes van het vak leren, maar dit is zo bij ons niet overgekomen. Hij was wel goed benaderbaar, maar het is ons niet opgevallen dat dit een kookdemonstratie met uitleg was.

Bij Chocolaterie Henri waren er lekkere chocolaatjes te proeven en waren er mooie kerstcreaties te bekijken:

Supervlaai bood kerst petit fours aan en had schattige kerstdecoratie.

Zo gaven alle winkeliers die zich presenteerden hun interpretatie aan een culinaire kerst.

Helftheuvel Culinair is een kleine culinaire markt waar je met verschillende winkeliers kunt kennismaken. Het maakt je bezoekje aan het winkelcentrum gezelliger.

Op het winkelcentrum kwamen we nog bekenden tegen waarmee we gezellig een kopje thee hebben gedronken en zo hebben we weer een leuke dag gehad!

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.