Het koekjesontbijt

De belVita koekjes kende ik al wel. Wat ik er destijds van begreep, was dat één zo’n pakje met 4 koekjes als ontbijt kon dienen. Al heel gauw gebruikte ik de koekjes als tussendoortjes, want op zo’n ontbijt kon ik echt niet de hele ochtend teren. Toch besloot ik de koekjes nog een kans te geven toen echtgenoot Albert ze via The Insiders mocht testen.

001

Productinformatie

De ontbijtbiscuits zijn verkrijgbaar in een verpakking met 6 portieverpakkingen van 4 ontbijtbiscuits in de smaken Melk & Granen, Cranberry, Meergranen en Honing & Hazelnoot. Wij mochten de melk & granen variant testen: granenbiscuits met melk, verrijkt met magnesium, ijzer, vitaminen E en B1.

Bevindingen

Als ik de informatie uit de brochure lees, is het me snel duidelijk waarom ik nooit genoeg had aan die 4 koekjes. Het is namelijk de bedoeling de ontbijtbiscuits onderdeel uit te laten maken van een evenwichtig ontbijt met een zuivelproduct, een stuk fruit en een kopje thee of koffie. Aaaah, dus dat is de truc! Ik besloot het te proberen en inderdaad, als je het op deze manier eet, vult het zeker.

003

De ontbijtbiscuits worden nog steeds geadverteerd als onder andere een snel ontbijt en verpakt om makkelijk mee te nemen. Zo makkelijk is dat nou ook weer niet als je ook je kopje koffie, zuivelproduct en stuk fruit mee moet nemen. Dat is ook wat ik als reactie van mensen kreeg, als we het over de ontbijtbiscuits hadden: zo makkelijk en snel is het dus niet als je ook nog eens tijd moet vrijmaken om zuivel, fruit en een kopje thee of koffie te regelen.

Nu ben ik toch al een uitgebreide ontbijter, anders kom ik de dag niet goed door. Voor mij levert het dus wel een welkome makkelijke afwisseling op het “normale” ontbijt. Een kopje thee zet ik toch altijd al en nu hoef ik alleen maar een stuk fruit en een glas drinkyoghurt te pakken en een pakje ontbijtbiscuits te openen.

Albert heeft wel voldoende aan de ontbijtbiscuits met een kopje koffie als ontbijt en dat nog wel bij zijn intensieve werk als magazijnmedewerker, maar hij is dan ook niet een uitgebreid ontbijt gewend.

De ontbijtbiscuits zijn lekker knapperig en hebben een zoete romige smaak. Sommige mensen vinden de ontbijtbiscuits te zoet. Dat vind ik niet, maar ik ben wel een zoetekauw en eet dan ook meestal 1 boterham met zoet ’s ochtends. Een collega die samen met mij de ontbijtbiscuits getest heeft, vindt de smaak lijken op vaste pap: Brinta in koekvorm. Dat is een mooie omschrijving om aan te geven waar de koekjes naar smaken.

Al met al zullen de ontbijtbiscuits niet mijn vaste ontbijt worden, want ik varieer graag met het ontbijt. Voor de afwisseling vind ik ze prima en daarnaast zal ik ze meer als tussendoortje gebruiken.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.