Kristal verdiend!

Vandaag precies 15 jaar geleden deden we een rondje Efteling op hoge snelheid. Vandaag gaan we er eens rustig van genieten. 🙂

wpid-wp-1418641645524.jpeg

18 december 1999: een koude maar stralende dag. Vanuit een klein dorpje vertrekt een limousine met bruid naar Kasteel Ammersoyen, waar zij gauw naar de zaal boven de trouwzaal gaat om te wachten op het grote moment dat om 13.30 uur plaatsvindt. De gasten arriveren ondertussen en uiteindelijk komt ook de bruidegom aan. Tijdens Whitney Houston’s My Love Is Your Love komt de bruid de trap af en zien bruid en bruidegom elkaar voor het eerst die dag. Voor de bruidegom was de bruidsjurk geheim en voor de bruid waren het trouwpak én het bruidsboeket geheim. De mooie huwelijksceremonie wordt voltrokken en dan begint het pas echt. 🙂

Terwijl de daggasten alvast naar Partycentrum De Weesboom gaan, worden bij de kasteelruïne trouwfoto’s gemaakt.

018

Daarna gaan we naar het partycentrum om de bruidstaart aan te snijden en gauw zelf een stukje te eten.

020

Vervolgens vertrekken we met getuigen in de limousine naar De Efteling om daar trouwfoto’s te maken. Omdat het winter is en de dagen dus kort, moet de fotograaf het tegen het verminderende licht opnemen. Binnen 45 minuten hebben we De Efteling van entree via sprookjesbos naar Villa Volta gezien en ondertussen een lading foto’s gemaakt. Ons dan 2-jarige bruidsmeisje is soms even kwijt. Die neemt samen met een getuige de tijd om rond te kijken.

Tijdens ons rondje Efteling ontmoeten we gekke dennen, maken een klein ritje in een koets en wordt er door een koortje voor ons gezongen.

035

Dit werkt allemaal aardig op de zenuwen van de fotograaf die zijn zeer gewaardeerde daglicht snel ziet verdwijnen. Ondertussen kijken we, voor zover daar tijd voor is, onze ogen uit, want dit is de eerste keer in het bestaan van De Efteling dat het park tijdens de winter is geopend. We besluiten al gauw dat we binnenkort nog eens terug moeten en zo wordt onze Winter-Efteling-traditie geboren.

Als het de fotograaf dan toch prima gelukt is een mooie bruidsreportage te maken, ontmoeten we de daggasten weer bij restaurant Net Binnen in ‘s-Hertogenbosch (toen was dat ons favoriete restaurant, maar inmiddels bestaat het niet meer). Er wordt heerlijk, maar nét iets te veel gegeten waardoor mijn entree op het feest memorabel is geworden. 😀

Scan_Pic0021

Een halfuur te laat komen we weer bij het partycentrum aan waar er al gasten staan te wachten om ons te feliciteren. Helaas ben ik zo misselijk dat dat aan me voorbijgaat en ik als een wervelwind aan de gasten voorbijga, naar de wc. Even later is alles gekalmeerd en kunnen we wat later dan gepland de gasten begroeten. Het feest kan beginnen en dat doet het dan ook zeker. Het bruidsboeket wordt gegooid, de hard geoefende openingsdans netjes in een vierkantje uitgevoerd en we gooien al onze principes overboord en lopen zelfs een polonaise.

Om middernacht wacht de gasten nog een verrassing: de vader van de bruidegom houdt een toespraak. Hij kondigt aan dat wij inmiddels stiekem zijn vertrokken, maar dat het feest gewoon door kan gaan omdat hij en zijn vrouw op 19 december 1999 30 jaar getrouwd zijn. Het grappige is dat niemand ons gemist heeft. Als wij rond 22.30 uur vertrekken, heeft onze ceremoniemeester er al voor gezorgd dat onze jassen en koffers in haar auto liggen. Albert vertrekt via de achterkant en ik word even later bij de voorkant van het partycentrum opgehaald. Zo merkt niemand iets en komt het feest ook niet tot een abrupt einde. Wij kunnen vervolgens nog lekker gaan genieten van de bruidssuite in het Efteling Hotel.

In het Efteling Hotel wacht ons een fles champagne, een fruitmand en een heerlijk ontspannend bubbelbad. Zo kunnen we heerlijk nagenieten van een erg drukke maar zeer mooie dag!

PhotoGrid_1418759381543

De volgende ochtend worden we door Roodkapje en grootmoeder gewekt met ontbijt op bed en is het tijd om op huwelijksreis te gaan.

Scan_Pic0030

Het was een geweldige dag die veel te snel voorbijging. Deels was dat ook te wijten aan het drukke programma. Ja, daarvoor waren we gewaarschuwd, maar je wilt niks laten vallen op zo’n dag. Toch is onze tip aan toekomstige bruidsparen: plan de dag niet te vol. Kies wijs wat je wilt doen en laten. Zo kun je er optimaal van genieten en gaat er zo min mogelijk langs je heen.

Wij gaan in ieder geval vandaag optimaal genieten van De Efteling! En vanavond? Dat blijft nog even een verrassing!

1 reactie


  1. //

    Gefeliciteerd en maak er een leuke en gezellige dag van in de efteling. Dikke kus en knuffel van mij

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.