Markthal Rotterdam

Over de Markthal in Rotterdam hadden we al wel gehoord en we wisten dat we er ooit wel wilden gaan kijken. We hoefden dus niet lang te denken toen we vlak vóór kerst werden uitgenodigd om mee te gaan naar de Markthal.

We hadden ons niet heel goed verdiept in de Markthal, dus toen we ontdekten dat het maar uit één verdieping bestond, viel ons dat een beetje tegen. Het heeft weliswaar 3 openbare verdiepingen, maar één verdieping is in handen van Ahold (Albert Heijn, Gall & Gall en Etos) en één verdieping heeft alleen terrassen en restaurants.

Toch hebben we ons prima vermaakt. Er is genoeg te zien en zo met een groepje is het altijd gezellig. Bovendien ligt de Markthal midden in het centrum en op een paar minuutjes loopafstand van de Koopgoot, dus je bent zo bij andere winkels.

Als je wat bijzonders zoekt, ben je er zeker aan het goede adres. Er zijn verschillende (kleine) bedrijven met speciale producten vertegenwoordigd. Zeker op de kerst wordt ingespeeld. Wij kochten er een fles bijzondere wijn: Dream Line, een lekkere fris-zoete wijn met een bubbeltje. Dit korte filmpje (klik hier) laat je zien wat er zo bijzonder is aan de wijn.

We waren gewaarschuwd om ter plekke niets te eten omdat dat erg duur zou zijn, maar wij aten er een heerlijke wildburger voor € 5,50. Dat hebben we weliswaar niet bij de aanwezige horeca gegeten, maar bij een poelier waar vlakbij bankjes stonden.

Verder zijn er verschillende hapjes voor redelijke prijzen te krijgen. Zo aten we een stuk pizza en een choco kebab, beide voor € 1,- per stuk.

Choco kebab

Bij een kopje koffie voor € 1,- werd ons gratis een Turkse lekkernij aangeboden.

Ook is er bij meerdere marktkramen een gratis hapje te proeven. Als je dus goed oplet wat je doet, hoeft het niet duur te zijn.

Voordat we weggingen, wilden we nog langs een bepaalde marktkraam, maar die konden we zo snel niet meer vinden. Hoezo te klein? Hahaha! We hebben genoten van alle lekkernijen en uiteraard ging er ook nog wat lekkers mee naar huis.

Helaas smaakten de bonbons niet zo bijzonder als ze eruit zagen, maar voor de worsten wil ik nog wel eens terug! Dan zullen we ons nog wel verdiepen in het parkeren, want dat is (zoals je kunt verwachten midden in Rotterdam) wel erg prijzig in de parkeergarage onder de Markthal: € 1,70 per 30 minuten.

Toch is het zeker eens leuk een kijkje te nemen bij dit bijzondere concept. Maar wees gewaarschuwd: je komt vast in de verleiding!

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.