Overal ogen – Het debuut van horrorauteur Anna Bos

Doodsbang zijn voor zombies, weerwolven, mummies en zelfs skeletten en vervolgens debuteren als horrorschrijver. Anna Bos kreeg dit voor elkaar. Als kind al verzon en schreef ze verhalen en rond haar veertiende nam ze het schrijven een stuk serieuzer. Zo’n jaar later wist ze dat ze er alles aan wilde doen om auteur te worden en die droom heeft ze met het publiceren van haar allereerste boek Overal ogen waargemaakt. Ik mocht haar interviewen en die kans liet ik als horrorfan natuurlijk niet schieten.

De mogelijkheid zich volledig te verliezen in het verhaal en anderen, maar ook zichzelf te verrassen met de belevenissen van haar karakters, vindt Anna het allerleukste aan schrijven. Toen ze het schrijven serieuzer ging nemen en het ook een stuk meer ging doen, merkte ze dat ze dit het liefste fulltime zou willen doen. Om dat te bereiken moest ze haar werk met een groter publiek delen en zo ontstond het verlangen om een boek uit te geven. “Daarbij, hoe tof is het om je eigen verhaal wat (in mijn geval) eerst in schriften is gekladderd echt in boekvorm in je handen te krijgen!”, schrijft ze. Beginnend auteurs raadt ze aan om dicht bij jezelf te blijven en je niet te laten leiden door wat misschien beter verkoopt. Doen wat je leuk vindt, zal altijd mensen aantrekken.

Van horrorangst naar horrorauteur

Vroeger was Anna overal bang voor. Ik vroeg me af hoe je van die angst naar horrorauteur gaat. Toen haar ouders de serie The Walking Dead gingen volgen, vond ze op één of andere manier toch de moed om mee te kijken. Vanaf het eerste moment dat Norman Mark Reedus (Daryl Dixon in de serie) verscheen, was ze verkocht en wilde meer van hem zien. “Van het één kwam het ander en heel wat enge dingen later merkte ik dat het me niet zoveel meer deed. Ik begon het zelfs erg leuk te vinden.” Terugkijkend op haar angsten, kwam ze erachter dat ze dingen eng vond die ze niet goed kon zien. Dat aspect heeft ze in haar verhaal verwerkt.

Realistische horror

Overal ogen valt in het horrorgenre, maar is tegelijkertijd een realistisch verhaal. Anna vindt een verhaal pas eng als het ook echt kan gebeuren. Ze laat haar lezers zich graag ongemakkelijk voelen met de drang het slot van de achterdeur een paar keer te controleren in het donker. Dat je je als lezer blijft afvragen wat er nu weer gaat gebeuren en dat de spanning blijft aanhouden, ook als je niet leest, dat vindt de schrijfster belangrijk. Daarom speelt het verhaal zich af in het hier en nu. Al komt er zeker bloed in voor, het verhaal is vooral spannend en erop gericht om je als lezer op je hoede te houden.

Danny is de hoofdpersoon, die het uitmaakt met zijn horrorschrijvende vriendin Harper. Het is alleen niet Harper die daar de meeste moeite mee heeft, maar één van haar fans. De woede van de fan maakt Danny’s leven met de dag onveiliger. Het gedrag van de stalker wordt steeds heftiger en het is nog maar de vraag of Danny het zal overleven.

Waar vind je Overal ogen?

Ben je ook benieuwd of Danny de woede van de stalker zal overleven? Overal ogen is te bestellen bij Boekscout.nl, alle boekhandels in Nederland en Vlaanderen en Nederlandse bibliotheken. Kun je je nieuwsgierigheid niet bedwingen? Breng dan een bezoek aan de bibliotheek in Almere Stad, waar het boek inmiddels te lezen is.

Via Wattpad.com kun je andere verhalen van Anna lezen om kennis te maken met haar schrijfstijl. Inmiddels werkt ze weer aan een nieuw horrorboek, geschreven vanuit het oogpunt van een vrouwelijke slechterik in de mensenhandel. Houd haar dus goed in de gaten via Facebook, Instagram en Twitter (@annaboshorror).

by

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.