Goedkoper parkeren via ParkBee

Vanwege een evenement in de Jaarbeurs waar ik 2 dagen te vinden was, zocht ik uit of ik daar het beste met de trein of met de auto naartoe kon. Voor de trein zou ik € 18,40 voor een retourtje betalen terwijl parkeren bij de Jaarbeurs maximaal € 16,00 per 24 uur is. Alhoewel ik mijn benzine er natuurlijk nog bij op moet tellen, was het voor mij, geen fan van het OV, wel duidelijk dat het de auto zou gaan worden. Toen ik verder zocht naar parkeren bij de Jaarbeurs, kwam ik www.parkbee.com tegen. Die adverteert met goedkoper parkeren in de avonden en weekenden. De parkeergarage vlakbij de Jaarbeurs kost € 2,00 per uur en maximaal € 10,00 per 24 uur. Dat scheelt toch. Op de website verscheen de melding dat als ik me voor de nieuwsbrief zou inschrijven, ik een tegoed van € 5,00 zou krijgen om het te proberen. Ik besloot om het te testen, testte het inmiddels bij 3 garages (in ‘s-Hertogenbosch, Tilburg en Utrecht) en dat beviel ontzettend goed!

De ParkBee-garages zijn garages van bedrijven/kantoren, die in de avonden en het weekend niet of minder worden gebruikt. Door hun garage via ParkBee openbaar te maken, worden die parkeerplekken benut en verdienen die bedrijven er ook nog aan. Het enige dat je nodig hebt om van de parkeerplekken gebruik te maken, is de app van Park-line of Parkmobile. Ik ben al jaren klant bij Park-line, dus dat kwam goed uit. De aangesloten garages zijn op de website van ParkBee te vinden. Op mijn mobiele telefoon zocht ik via de site de parkeergarage op waar ik wilde parkeren en drukte op “Navigeer naar parkeergarage”. Google Maps opende en navigeerde me ernaartoe. Daar aangekomen reed ik tot aan het hek/de slagboom en opende de Park-line app. De app zocht zelf de dichtstbijzijnde parkeerzones op en de ParkBee-garage kreeg een oranje logo, waar de rest van de zones een blauw logo had. Ik tikte de juiste parkeergarage aan en toen kwam het grappige. Ik klikte op “Open slagboom” in de app. Er verscheen een extra melding met de vraag of ik inderdaad echt voor de slagboom stond. Dat bevestigde ik. Toen werd het spannend, want even gebeurde er niks. Net toen ik me afvroeg of dit wel goed ging, opende de slagboom ineens en kon ik de garage inrijden. Stoer man, een slagboom openen met je mobiele telefoon! De auto parkeerde ik netjes in een parkeervak en verliet de garage via de deur met het ParkBee-bordje.

Bij terugkomst liep ik naar dezelfde deur als waar ik de garage had verlaten, opende de app en drukte op “Open toegangsdeur”. Weer verscheen er een controlemelding die vroeg of ik daadwerkelijk voor de deur stond. Toen ik dat bevestigde, sprong de deur van het slot en kon ik de garage weer in. Ik reed vervolgens tot aan de slagboom en drukte in de app op de rode knop “Verlaat garage”. Er verscheen weer een controlemelding met de vraag of ik al daadwerkelijk voor de slagboom stond. Dat bevestigde ik en na weer even wachten, opende de slagboom zich en stopte mijn parkeeractie.

P1050493
P1050494
P1060039

Fan van ParkBee

Ik ben fan van ParkBee! Het werkt makkelijk, er zijn altijd voldoende vrije parkeerplekken en het is inderdaad goedkoper dan de reguliere parkeerplekken. Hoewel het soms even zoeken is, zijn de parkeergarages wel altijd duidelijk aangegeven met een herkenbaar bord met het nummer van de parkeerzone. De kosten worden doorberekend op de (in mijn geval) factuur van Park-line. Met alle controlemeldingen die je krijgt, kan het bijna niet fout gaan. Je kunt niet zomaar je parkeeractie per ongeluk beëindigen terwijl je eigenlijk voor de toegangsdeur staat. Wel moet je soms opletten dat je de parkeeractie ook daadwerkelijk beëindigt. Bij sommige garages opent de slagboom bij het uitrijden automatisch, maar je moet dan wel op “Verlaat garage” drukken om de parkeeractie te beëindigen. Dit soort bijzonderheden staat ook aangegeven bij de informatie over de locatie op de website. Kortom, gewoon goed opletten en dan werkt het prima.

Gratis proberen

Je kunt ParkBee nog steeds gratis proberen. Ga naar de website, schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg € 5,00 tegoed. ParkBee is tevens op zoek naar nieuwe locaties. Help met het openen van nieuwe garages en je kunt een maand lang gratis parkeren winnen. Klik hier voor meer informatie over deze actie.

1 reactie


  1. //

    Parkbee is onbetrouwbaar en de service is slecht. Klachten worden niet serieus genomen.
    Daarbij is de gemiddelde P+R goedkoper.
    Oh nee Parkbee.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.