Peijnenburg Zero: de ontbijtkoek zonder suiker

Via Kortingisleuk probeer ik wel vaker gratis producten. Je koopt de op de website aangeboden producten die je graag wilt, laat je gegevens met de kassabon achter via de website en je krijgt binnen een paar dagen je geld terug. Peijnenburg pakt het samen met Kortingisleuk iets anders aan. Op Facebook komt de advertentie “Probeer Peijnenburg Zero Gratis” langs. Die wil ik wel proeven en daarom meld ik mij aan bij het testpanel. Ik laat mijn gegevens achter, beantwoord wat vragen zoals: “Hoe vaak eet je ontbijtkoek”, “Hoe vaak koop je Peijenburg ontbijtkoek” en “Waarom wil je Peijnenburg Zero proberen?” en verstuur de gegevens. Een paar dagen later krijg ik een leuk mailtje in mijn inbox: ik mag Peijnenburg Zero gratis proberen!

RIMG0721

Op naar de winkel om een pak te halen en dan kan het proeven beginnen. Bij de eerste hap word ik verrast door de zoete smaak. Het maakt dat ik de ingrediëntenlijst erbij pak en zie dat de koek gezoet is met zoetstof (xylitol). Daar kun je natuurlijk wat van vinden, maar we weten inmiddels allemaal ook dat suiker ook niet goed voor je is. Vervolgens vraag ik me af: hoe smaakt de originele Peijnenburg ontbijtkoek ook alweer? Dus op naar de winkel voor een pak zodat ik kan vergelijken.

Die vergelijking pakt goed uit voor de Zero. Wat opvalt is het verschil in kleur: de Zero is donkerder dan de originele koek. Qua textuur wint de originele koek. Die is smeuïger en minder stevig dan die van de Zero. Maar verder vind ik dat er verrassend weinig verschil in smaak is, als je het ‘korstje’ buiten beschouwing laat althans. Alhoewel mijn man vindt dat je de nasmaak van de zoetstof wel proeft, kan ik dat niet zeggen. Ik vind juist dat er aan de originele ontbijtkoek een sterke nasmaak zit als je het ‘korstje’ ook eet. De Zero smaakt naar mijn mening dus iets milder vergeleken met de originele ontbijtkoek.

Wil je een ontbijtkoek die goed smaakt en waar geen suiker in zit, dan zou ik Peijnenburg Zero zeker proberen.