Postcardchallenge

De maand juni 2016 stond in het kader van echte post. PostNL organiseerde de Postcardchallenge waarbij het de bedoeling was om minimaal 5 wenskaarten te versturen en deze actie op social media te delen om kans te maken op een reis naar Londen. Als liefhebber van echte post kon het natuurlijk niet anders dan dat ik hieraan deelnam. Hierbij ben ik niet zomaar in het wilde weg kaartjes gaan sturen, maar heb ik me wel afgevraagd of ik die kaart normaal gesproken ook gestuurd zou hebben.

Mijn eerste kaart ging naar Rusland, in het kader van Postcrossing. De internationale postzegels zijn maar saai en daarom gebruik ik ook naar het buitenland de binnenlandse zegels. Bij Postcrossing worden mooie postzegels gewaardeerd en ik probeer postzegels te plakken die passen bij de ontvanger. In dit geval houdt de ontvangster van kunst en poezen, dus plakte ik een zegel van Vincent van Gogh en een poezenzegel.

img1464811042782

Mijn 2e kaartje in juni was een verjaardagskaart. Bij het kopen van de kaart vroeg ik om een postzegel en kreeg een uitgeprinte zegel. Helaas geen mooie postzegel dit keer dus.

IMG_20160602_145112
DSC_0343 2

Vervolgens zag ik een artikel over de zeemeerminnenschool van Mermaid Crystal in de krant. Ik nam contact met haar op en omdat ze het artikel graag wilde ontvangen, stuurde ik het toe met een toepasselijk kaartje:

_20160617_102754

Ik gebruikte gepersonaliseerde postzegels met het voor ons ontworpen familiewapen, die we destijds ter ere van ons 12,5 jarig huwelijk hebben besteld.

Er stond ook weer een verjaardag voor de deur en daarom schreef ik gelijk een vrolijk kaartje met verjaardagswensen.

Het volgende kaartje bracht verjaardagsfelicitaties naar Engeland. Uiteraard weer onder begeleiding van leuke postzegels:

IMG_20160620_211051

Er zijn ook wat minder leuke redenen om een kaartje te sturen. Deze bracht sterktewensen over:

PhotoGrid_1466541066137

Vervolgens was het weer tijd voor Postcrossing. In Zuid-Afrika, Australië, Duitsland, Amerika en Oostenrijk kunnen mensen brievenbusvrolijkheid met mooie postzegels verwachten:

1466606156246

Het laatste kaartje van juni blijft hier in Nederland. Voor een penvriendin spaar ik postzegels die zij weer inzamelt voor een goed kattendoel. Dit kaartje begeleidt de verzamelde postzegels naar het inzamelingspunt:

IMG_20160624_174545 (1)

Het was heel leuk om mee te doen aan de Postcardchallenge. Er is altijd wel iemand die je kunt verblijden met een leuk kaartje, al was dat voor mij niet zo’n challenge. 😉 Die lag er meer in om mooie foto’s van de kaartjes te maken, want daar ben ik nogal een zeurneus in soms.

Uiteraard eindigt het wenskaartenavontuur voor mij hier niet. Er zijn namelijk altijd mensen die wel wat brievenbusvrolijkheid kunnen gebruiken.

Nu maar hopen dat ik jullie mag verblijden met een kaartje uit Londen! 🙂

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.