Scare-Me: heerlijk griezelen met een grijns

,

Tegenwoordig worden er in Nederland steeds meer horrorevenementen georganiseerd, vooral rond Halloween. Na de Halloween-drukte in oktober besloot ik in het eerste weekend van november na te griezelen bij Scare-Me. Het in 2015 voor het eerst georganiseerde horrorevenement opent in het najaar van 2016 voor de derde keer de tombedeuren.

De website ziet er al veelbelovend uit met mooie tekeningen. De verhalen achter de horror zones geven je al een onheilspellend gevoel in je maag. Ook de Scare Me 2.0 teaser trailer ziet er gaaf uit, dus dat beloofde wat voor deze 3.0.

scare-me-001
scare-me-scientists
scare-me-pirates-adventure
scare-me-the-mansion

De tickets bestelde ik alvast online. Wat me wel onduidelijk was, was of je op een bepaalde tijd werd verwacht. Het evenement is van 19.30 tot 22.30 uur, maar heb je deze tijd ook echt nodig of kan je ieder moment binnen lopen? De informatie over Pirate’s Adventure maakte het er niet duidelijker op, omdat daar wordt gesproken over een tijdslimiet. Uiteraard had ik daarover een mail kunnen sturen, maar ik besloot het een avontuur te laten en te zorgen dat ik om 19.30 uur aan de deur stond.

Op zaterdag 5 november 2016 stapte ik onder de meest ideale griezel-weersomstandigheden in de auto voor de rit naar Almere: het was al lekker donker en het regende ook nog. De locatie was niet moeilijk te vinden. De banner en posters achter de ramen wezen de weg. Parkeren was wat lastiger, maar ook dat kwam gauw goed.

p1040035

Bij binnenkomst meldde ik me bij de toepasselijk versierde kassa waar ik de kaartjes kreeg: eentje voor de 3 spookhuizen en een muntje voor Pirate’s Adventure.

1478445689-1

Daarna mocht ik doorlopen om door de organisatie opgevangen te worden voor een foto en uitleg. Ik hing mijn jas op en stopte mijn tas in de gratis beschikbare kluisjes. Vervolgens kon het griezelen beginnen!

14962723_1722989111361847_205653785193497350_n

Bij binnenkomst in de centrale hal had je al gelijk de kans griezels tegen het lijf te lopen. Toch speelde het meeste zich in de spookhuizen zelf af. Zombie Terror was, zoals al aangekondigd op de site, nog gesloten vanwege de regen, maar ik had toch al besloten eerst eens rond te kijken.

In de centrale hal is de ingang naar de verschillende spookhuizen, de bar, standjes met eten en Scare-Me Merchandise en een bioscoop om lekker bij te komen. Rokers kunnen vanuit de hal naar de speciale rookplek, want eenmaal binnen is het, om het overzicht te bewaren, niet mogelijk om tussentijds naar buiten te gaan. Helaas waren er weinig standhouders op het evenement afgekomen. Doordat het ook rustig was qua bezoekers, miste de centrale hal wat sfeer. Dat maakten de uitgangen van de spookhuizen in de centrale hal wel weer goed, wat tot hilarische momenten leidde.

1478453909-1
1478453956-1

Het werd tijd voor het eerste spookhuis. Ondanks de weinige bezoekers waren er toch wachtrijen omdat niet te veel, maar ook niet te weinig, mensen tegelijk naar binnen kunnen. Voor Pirate’s Adventure moest ik nog wachten tot de groep groot genoeg was en we naar binnen mochten. Daar wachtte ons een interactief piratenavontuur. We werden ontvangen door barvrouw Aaltje en werden van daaruit door verschillende acteurs begeleid de rest van het piratenschip door. De aankleding was erg mooi gedaan en ook het schatzoeken was erg leuk opgezet.

p1040046
p1040057-kopie
2016-11-05-20-18-54
p1040073

Na dit piratenavontuur besloot ik de Scientists te bezoeken. Ook hier werd je in kleine groepjes binnengelaten en ik werd ingedeeld bij het zeer romantische stel voor mij, waarvan de man erg snel duidelijk maakte dat zijn vriendin er was om als zijn schild te dienen. Uiteraard was dat aanleiding voor de Scientists om hun experimenten op hem los te laten, want ook achter dit spookhuis zat een verhaal. Door naar kamer 2 bleek dat je metgezel er verder niet toe deed: je was op jezelf aangewezen. Ik vond ook dit spookhuis erg leuk opgezet, waarbij ik de organisatie vervloekt heb.

p1040068
p1040069
1478455806-1

Na deze avonturen moest ik even bijkomen en begaf me naar de bar voor een drankje. Veel tijd om te relaxen had ik alleen niet, want nog geen 10 minuten later opende Zombie Terror.

p1040067

Zombie Terror is opgezet als spel. Je krijgt per groep “wapens” mee om je teamleden te beschermen en dan is het de bedoeling om diamanten te verzamelen die op het zombieterrein verstopt liggen. Uiteraard proberen de boosaardige zombies je verzamelwoede te dwarsbomen. De aankleding van een zombie-apocalyps-terrein is nooit echt spectaculair, is mijn ervaring. Maar veel tijd om van de aankleding te genieten heb je toch niet, want je bent immers zoekende terwijl je uit de handen van de zombies probeert te blijven. Een hele klus. Dit spelelement ben ik nog niet tegengekomen bij een horrorevenement, dus ik vond het verrassend. Het was geinig opgezet en zorgde voor een beetje actie, maar het is niet iets wat ik echt niet zou willen missen.

1478501465-1

Als laatste bleef The Mansion over, waarvan de buitenkant me al helemaal aansprak. Tof, zo’n lekker creepy huis! Binnen was de aankleding ook weer erg mooi gedaan en niets is er wat het lijkt. Je loopt op eigen gelegenheid door de verschillende kamers van het huis en ontmoet daar allerlei bijzondere bewoners. Hoe dichter je bij de uitgang komt, hoe sterker de penetrante geur wordt, die je hart sneller laat kloppen. Waar en wanneer ligt het op de loer? Er is geen weg meer terug en uiteindelijk storm je via de uitgang de centrale hal weer in met een ijselijke gil, die niemand is ontgaan.

p1040049
p1040040
1478538284-1
p1040045

Avondvullend griezelen

Scare-Me is een leuk evenement waar goed over is nagedacht. De spookhuizen hebben allemaal een leuk verhaal en er is veel aandacht besteed aan de aankleding. Door de duur van de spookhuizen ben je de hele avond bezig. Het was wel jammer dat de centrale hal wat sfeer miste doordat er niet veel bezoekers en standhouders waren.

Is het evenement ook echt super eng? Die mening zal per persoon verschillen. Ik denk dat het bij dit soort evenementen altijd erg afhangt van je eigen angsten en met wat voor gezelschap je bent. Ik kan mezelf prima vermaken, maar in je eentje door een spookhuis lopen (wat toevallig bij The Mansion zo uitkwam) is het toch net niet. De acteurs doen uiteraard hun best, maar met meer mensen krijg je toch meer interactie.

Verder ben ik niet zo’n fan van verrassingen en is het voor mij altijd spannend om zo’n spookhuis in te gaan. Achteraf nuchter terugkijkend bepaal ik of ik het ook echt de moeite vond om erin te gaan. Scare-Me vond ik vooral spannend en heerlijk griezelen met een grijns: dat je zelf moet glimlachen om waar je van schrok en hoe leuk sommige dingen gedaan zijn.

Beleef het zelf!

Je kunt Scare-Me nog steeds zelf ervaren op 11, 12, 18, 19, 25 en 26 november en 2, 3, 9 en 10 december 2016. Kijk voor meer informatie op de website of de facebookpagina.

Welk horrorevenement is jouw favoriet?

5 reacties


 1. //

  Mijn favoriete horror evenement is de Horror Zone in Best. Komend weekend en volgend weekend nog te bezoeken.


  1. //

   Bedankt voor de tip! Het staat gepland voor 18 november. Ik ben heel benieuwd!


 2. //

  Kom allemaal vooral een kijkje nemen op The Black Mermaid!
  Arrggrrr me hartie. Wij hebben rum!Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.