Sinterkerst

img1417368584183

Ja hoor, bij mij staat ‘ie alweer: de kerstboom. Omdat het zo goed uitkwam en we er zin in hadden, hebben we afgelopen weekend het huis decemberproof gemaakt. Daarbij vroeg ik me af: waarom is het zo’n probleem om je kerstboom op te zetten voordat Sinterklaas is geweest? Kan je echt geen Sinterklaas vieren met de kerstsfeer in huis? Laat de beste man echt zijn paard rechtsomkeert maken als hij ergens in de Nederlandse huizen al vóór 5 december kerstsfeer bespeurt? Kan je niet gewoon de kerstboom, guirlande en krans scharen onder wintersfeer? Wij hebben geen kinderen, dus dan is het misschien anders, maar ik denk niet dat er spontaan een sneeuwstorm uitbreekt als er vóór 5 december al kerstsferen te bespeuren zijn. Dat blijkt wel weer, want ik heb al meerdere kerstbomen op social media langs zien komen en het is nog steeds zacht weer voor de tijd van het jaar.

Ik ben benieuwd wat jouw redenen zijn om de kerstboom wel of niet vóór 5 december te zetten. Waarom ben jij van mening dat je de kerstboom wel of niet vóór 5 december mag zetten? Laat het me weten!

2 reacties


 1. //

  Wij hebben de kerstboom al op 28 november gezet. Nou moet ik eerlijkheidhalve wel bij zeggen dat het traditie is in Amerika om de kerstboom de dag na Thanksgiving te zetten, dus doen we daar maar mooi aan mee 😉 Geen sinterklaas hier die de datum ‘bepaalt’ waarop de kerstboom van stal mag worden gehaald.
  Het is hier wel gebruikelijk om de kerstboom op of net na 1 januari op te ruimen, in Nederland staat hij vaak tot 6 januari (Driekoningen). In theorie wordt hij dus een week eerder gezet, maar ook een week eerder opgeruimd. Dat doe ik natuurlijk niet, wij houden hem hier ook de eerste week van januari, een beetje Nederlandse traditie introduceren. Zo kunnen we er ook zo lang mogelijk van genieten!

  Fijne Kerst!


  1. //

   Bedankt voor je reactie, leuk! Jullie ook een fijne Kerst!

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.