Spelletjesavond: In de ban van de ring

Wij houden ook nog van “ouderwetse” spelletjes. Gisteren speelden we: In de ban van de ring.

IMG_20141201_220059

Dit spel is onze nieuwste aanwinst in onze bordspellencollectie. We hebben het via een ruilsite voor een blik perziken geruild. Het spel ziet er nog uit als nieuw en is ook helemaal compleet.

Het is een kort spel (15 – 30 minuten) voor 2 tot 5 personen.

Het doel van het spel: versla Sauron. Sauron is een fiche op het speelbord met daarop rode blokjes. De speler die het laatste rode blokje van het Sauron fiche pakt, wint het spel. Er zijn 2 varianten: voor beginners en gevorderden. Uiteraard beginnen we met de variant voor beginners.

Alle spelers beginnen in Hobbitstee en dobbelen hun weg naar Sauron. Hierbij komen ze vrienden en vijanden tegen. Vrienden kun je desgewenst meenemen en vijanden verslaan. Uiteraard kun je elkaar ook dwarszitten onderweg. Bij de variant voor beginners beperkt dit zich tot het verzetten van de Nazgûl, maar die kun je met 2 spelers ook makkelijk omzeilen. Hierdoor duurt het spel maar heel kort en is het ook niet heel spannend. We besluiten dus gelijk maar over te stappen naar het spel voor gevorderden.

Bij deze variant kun je in de torens gevangen worden gezet. Iedere keer als je op een vakje komt waar een toren op afgebeeld is, neemt een tegenspeler de palantír (een rode knikker) in zijn handen. Jij moet dan raden in welke hand de palantír NIET zit. Kies je wel de hand met de palantír, dan word je gevangen genomen in de toren. Je kunt er dan met behulp van de dobbelsteen uitkomen. Door het inzetten van vrienden kun je voorkomen dat je in de gevangenis komt en je kunt ook vrienden inzetten om 2 keer achter elkaar aan de beurt te mogen zijn.

Deze gevorderde variant maakt het een leuk spel dat bij ons voor fanatieke momenten heeft gezorgd. De gevorderde variant duurt ook niet lang en het is een heel makkelijk spel om te leren. Dit is echt een spel om “even tussendoor” te spelen. Je hoeft er ook niet super geconcentreerd voor te zijn, dus als je ’s avonds na het werk en/of andere bezigheden een halfuurtje over hebt voor een spelletje, kan je dit met plezier spelen.

Fijne avond allemaal!

2014-12-01 20.25.56

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.