Grie-zellig dineren bij Eetcafé Het Spookeiland

, , ,

September 2009. De voorbereidingen voor Halloween zijn in volle gang en we bezoeken een winkel met uitgebreid Halloweenassortiment. Daar raken we aan de praat met Maurits, ook een Halloweenfan. Hij is op zoek naar gezinsvriendelijke versieringen, want hij heeft een restaurant dat hij omtovert voor Halloween. Een restaurant in Nederland met Halloweenthema, daar moeten we meer van weten! Maurits blijkt eigenaar van Eetcafé Het Eiland in Goirle. Vanaf dat moment hoort een bezoek aan het eetcafé in oktober erbij. Dit jaar bezocht ik het eetcafé op Halloween zelf, 31 oktober 2016.

p1040007

Ieder jaar op 1 oktober verandert Eetcafé Het Eiland in Eetcafé Het Spookeiland. Het restaurant is al niet te missen als je de straat in komt. Eenmaal binnen waan je je in een spookhuis en kun je je ogen uitkijken. In geen enkel hoekje van het restaurant kun je aan de griezeligheden ontsnappen, maar dat wil je natuurlijk ook niet. Maurits heeft er wel voor gezorgd dat de eetlust je niet vergaat en dat ook kinderen met een gerust hart binnen kunnen stappen.

Van het vriendelijke personeel mag je zelf een tafeltje uitzoeken en eenmaal aangeschoven, krijg je de tropische menukaart voor je neus, maar je kunt ook kiezen van de speciale griezelkaart als je durft:

p1040014

Terwijl ik wacht tot de bosgriezel is gevangen, bekijk ik op mijn gemak wat er uit alle hoeken naar me gluurt.

p1040019
p1040010
p1040009
p1040018

Niet veel mensen hebben deze avond de reis naar Het Spookeiland aangedurfd, dus heeft het personeel tijd om sommige griezels aan het werk te zetten. Dat zorgt voor een beetje extra griezelsfeer. Inmiddels is de bosgriezel gevangen en is het aan mij om deze, onder toeziend oog van enthousiast spook en glurend doodshoofd, te verslaan:

p1040022

Daar heb ik geen enkele moeite mee, want de bosgriezel blijkt heerlijk mals en smaakt verrukkelijk. De aardappelgratin smaakt zo goed, dat ik niet veel van de frietjes eet, maar het bakje gauw onder de neus van het spook vandaan haal en leegmaak. Het toetje is vleermuizenpap en als ik een blik naar boven werp, vraag ik me toch af waar die benaming precies vandaan komt:

p1040028

p1040013

Het smaakt in ieder geval heerlijk, maar valt ook stevig op de maag, zodat een kopje verse muntthee na geen overbodige luxe is:

p1040026
p1040031

Maurits neemt nog de tijd voor een gezellig praatje en na een laatste blik op Het Spookeiland, is het tijd om het veilige vaste land weer op te zoeken.

p1040030
p1040024
p1040023

Eetcafé Het Eiland is een klein, gezellig restaurant met een vrolijke eigenaar die verschillende passies combineert en daarmee door het hele jaar heen steeds een unieke sfeer creëert. De kwaliteit van het eten is echt prima en je gaat er niet met honger weg. Als je van Halloween en griezelen houdt, is een bezoek in oktober zeker de moeite waard.

p1040011
p1040017

Bij Eetcafé Het Eiland is het het hele jaar door goed vertoeven. Houd de facebookpagina in de gaten voor acties en updates of kijk op de website voor meer informatie en openingstijden.

Wat is jouw favoriete restaurant in Halloweensfeer?

1 reactie


  1. //

    Geweldig restaurant

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.