IJskoude klassiekers van Starbucks

Met de meteorologische lente in het vooruitzicht kondigde testpanel The Insiders begin maart 2016 het Starbucks Chilled Classics Project aan. De Starbucks Chilled Classics is een lijn met 5 verschillende smaken ijskoffie die gewoon te verkrijgen is in het koelvak van de supermarkt. De lijn is gebaseerd op de favoriete koffies uit de Starbucks Coffee Houses. Nu kun je dus ook genieten van Starbucks zonder dat er een Starbucks Coffee House in de buurt is.

Pakket

Tijdens warme dagen drink ik graag ijskoffie en dus schreef ik me in als tester. Kort daarna hoorde ik dat ik mee mocht testen. Op 6 april 2016 haalde ik het testpakket op, pakte het uit en zette de koffie koud.

P1010430 (2)
P1010431
IMG_20160407_221030

In het projectboek lees ik dat Starbucks graag aandacht besteedt aan duurzaamheid: “Starbucks zoekt manieren om zijn impact op het milieu zo klein mogelijk te maken, de klimaatverandering aan te pakken en anderen te inspireren om hetzelfde te doen.” Wel jammer dat er in het pakket dan 20 lege plastic bekers met deksel zitten om een coupon in te doen en uit te delen voor de echte Starbucks ervaring. Mijn ervaring is dat met die bekers verder niks gedaan wordt, dus dat lijkt me dan wel een extra belasting voor het milieu. Ik snap dat je marketing leuk moet maken, maar in dit geval waren de coupons alleen wel voldoende geweest.

Testen

In de projectperiode maakte ik meerdere mensen, maar ook mezelf, blij met een Starbucks Chilled Classics variant, want ook al heb ik een puntje van kritiek op de duurzaamheid, lekker zijn ze zeker. Lees hieronder wat we ervan vinden.

P1010527 origineel
2016-04-07 15.12.15
P1010556

IMG_20160507_181751

Caffè Americano:
Dit is de nieuwe smaak in de Starbucks Chilled Classics lijn, maar mij bevalt deze niet goed. Ik vind het smaken als slappe chocomel met een waterige nasmaak.

Tester Albert deelt deze mening. Hij vindt er weinig smaak aan zitten. Als je de koffie doorslikt, komt er wel wat smaak maar die blijft dan niet hangen. Tester Ilonka vindt deze koffie een beetje waterig ondanks goed schudden. Wel een lange nasmaak die dan opmerkelijk genoeg wel blijft hangen. Goede zoetheid; niet te. Maar ze mist qua mondbeleving de volle koffiesmaak. Maar er zijn ook veel positieve reacties. Tester Anna vindt de ijskoffie heerlijk, alleen vindt ze er wel een bittere smaak aan zitten. Tester Ruben vindt het een lekkere stevige koffie, waarvan de smaak beter tot zijn recht komt als deze iets minder koud gedronken wordt. Diverse andere testers (collega’s) waren gelijk enthousiast over deze variant: super lekker en niet te zoet. De chocomelsmaak werd wel vaker benoemd.

Caramel Macchiato:
Dit is mijn absolute favoriet. Deze ijskoffie heeft een krachtige smaak die aan butterscotch doet denken en smaakt niet zo zoet als je zou denken.

Tester Albert vindt deze ijskoffie ook erg lekker met een heftige koffie nasmaak.

Cappuccino:
Deze variant heeft een lekkere romige smaak die zeker niet te zoet is. Het is de favoriet van tester Albert omdat deze het meeste naar koffie smaakt. Tester Marianne vindt dat deze variant een lekkere volle smaak heeft en direct uit de koelkast heerlijk fris te drinken is.

Caffè Latte:
Deze ijskoffie heeft een heerlijke romige mokkasmaak, is ook niet te zoet en is romiger dan de cappuccino. Tester Albert vindt ook dat deze variant een lekker volle, romige mokkasmaak heeft.

Skinny Latte:
Deze magere variant van de Caffè Latte heeft ook een wat romige mokkasmaak, maar heeft niet zo’n volle smaak als de normale Latte. In vergelijking met de Caffè Latte smaakt deze magere variant zoeter en minder romig. Maar op zichzelf is het een erg lekkere koffie die mij qua smaak verrast heeft. Als je de 2 varianten niet strak naast elkaar proeft, is het moeilijk om de smaakverschillen te ontdekken. Hieronder vind je de belangrijkste verschillen:

Caffè Latte (per 100 ml.)Skinny Latte (per 100 ml.)
Melk met 3,1% vetMelk met 1% vet
Suiker 5%Suiker 1%
70 kcal45 kcal
Vetten 2,6 gr.Vetten 0,9 gr.
Koolhydraten 9,1 gr.Koolhydraten 5,3 gr.

Algemeen eindoordeel

Alle varianten (op de Caffè Americano na) hebben een lekkere volle romige smaak en zijn zeker niet te zoet. Bij warm weer zijn de Starbucks Chilled Classics een heerlijke verfrissende traktatie waarvan je echt kunt genieten.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.