Taboe: Innerdemon

Al vinden we onszelf nog zo tolerant en modern, er zijn nog steeds onderwerpen die taboe blijven om over te praten. Eén daarvan is psychische gezondheid.

Innerdemon-Stefanie-Hulst

Illustratie: Stefanie Hulst

Algemene copy-paste berichten zouden begrip teweeg moeten brengen en waarschuwen dat de buitenkant niks zegt over hoe verrot het van binnen voelt. Ondanks dat, worden pogingen het gesprek te openen nog steeds afgedaan met “Dat kun jij, jij bent sterk. Succes hè!”, “Gewoon even rustig aan doen hoor!” en tenenkrommende tegeltjeswijsheden als “Morgen schijnt de zon weer”.

Met verhalen en gedichten verzameld onder de naam Innerdemon, geef ik een inkijk in het gevecht met de demonen die altijd op de loer liggen en zich niet weg laten toveren door de spreuken van de tegeltjeswijsheid. Demonen die ook niet weggetoverd kunnen en hoeven te worden, maar die de overhand krijgen als ze er niet op de een of andere manier uit kunnen.

Vanaf nu verschijnen er dan ook zo nu en dan op dit blog gedichten en verhalen die als intens / heftig ervaren kunnen worden. Let bij het lezen op de trigger warnings. Daarnaast: schakel altijd (professionele) hulp in als het je teveel wordt; bijvoorbeeld via de zelfmoordpreventielijn 113 (www.113.nl).

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.