Verminderen van oogrimpels? Het kan!

Ooit kreeg ik de tip dat de Garnier cafeïne roller helpt tegen wallen en sindsdien gebruik ik die iedere dag. Dan komt er toch een moment dat de roller leeg is en ik begaf me naar Kruidvat voor een nieuwe. Net op dat moment was de Kruidvat Skin Science Firming Eye Gel nieuw en prijkte op een glanzende uitstekende display voor een leuk prijsje: € 4,99. Dat vroeg om een test.

2016-02-06 19.37.29 - kopie

Productinformatie

De eyegel wordt geleverd in een potje van 15 ml en belooft de tekenen van vermoeidheid en veroudering in de gevoelige zone rond de ogen te verminderen. Ook zou het wallen en kringen vervagen. De eyegel is ongeparfumeerd en geschikt voor gebruik tijdens dag en nacht.

RIMG0717 - kopie

Bevindingen

Volgens de verpakking zou er bewezen resultaat zijn na 4 weken en dus dep ik vanaf de aankoop braaf iedere dag en bijna iedere nacht de eyegel onder mijn ogen. Soms prikkelt het een beetje, maar andere keren ook weer niet. De gel voelt even nattig onder je ogen, maar trekt snel in. Wat ik wel ervaar, is dat als ik onder mijn ogen wrijf er van die rolletjes ontstaan. Dat had ik bij de Garnier roller niet. Ik ben geen huidexpert, dus ik weet niet of ik het product dan toch te dik opbreng of dat het toch iets te maken heeft met de afvoer van afvalstoffen. Het is meer een constatering. De ene keer is het ook meer dan de andere.

Wat ik verder deed, is iedere dag een foto maken om het verloop bij te houden. Als je elke dag naar jezelf in de spiegel kijkt, zie je weinig verandering. Maar ik was aangenaam verrast toen ik de eerste foto, gemaakt op 7 februari 2016 (bovenste), en de tweede foto, gemaakt op 22 maart 2016 (onderste), naast elkaar legde: de rimpels zijn inderdaad minder geworden! Verder is de paarsigheid onder mijn ogen wat minder geworden. Oordeel zelf:

2016-02-07 00.36.55 - kopie
2016-03-22 06.59.37 - kopie

Ik ben blij verrast te merken dat een product doet wat het belooft. Normaal ben ik er erg sceptisch over, want het lijkt altijd te mooi om waar te zijn. Deze eyegel is dat dus niet.

Zegt er dan nu helemaal niemand meer tegen me: “Goh, wat zie je er moe uit?” Jawel hoor. Het is geen wondermiddel dat de tekenen van slapeloosheid en zorgen in één smeerbeweging wegpoetst. Ik denk dat je er vooral op de langere termijn voordeel van hebt. De prijs vind ik erg gunstig: voor een potje van 15 ml betaal je € 4,99. Ik gebruik het nu zelf 7 weken iedere dag en bijna iedere nacht en je ziet niet dat er iets uit is. Hier ga je dus echt lang mee doen. Dus wil je graag de lijntjes rondom je ogen aanpakken, zou ik het zeker proberen.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.