Spannend ontbijt: wentelteefjes Licor 43

Bijzondere dingen, daar houden we van. Toen we gisteren dan ook het recept voor wentelteefjes met Licor 43 zagen, begaf ik me meteen naar het plaatselijke winkelcentrum om inkopen te doen. Want wanneer kun je dit nou beter uitproberen dan op een brakke zondag?

2016-02-14 09.46.55

Deze brakke zondag begint dus, heel rebels, met het opentrekken van een fles drank. Melk en ei worden eraan toegevoegd (in een apart schaaltje uiteraard, niet in de fles) en het mixen kan beginnen. Koekenpan heet laten worden, boter laten smelten, sneetjes suikerbrood in het mengsel dopen en dan bakken. Achteraf blijk ik iets te enthousiast gedoopt te hebben, want het mengsel is niet genoeg voor 8 sneetjes suikerbrood. Dat is waarschijnlijk ook de reden dat de sneetjes goudbruin, maar lekker soppig uit de koekenpan komen. Volgende keer maar iets minder dopen en meer er eventjes doorheen halen. Als ik de sneetjes in de koekenpan omdraai, leg ik alvast een bolletje ijs op bord. In de tussentijd zijn de wentelteefjes goudbruin gebakken en kan het smullen beginnen!

Smullen is het zeker. De wentelteefjes hebben de lekkere zoete smaak van de Licor 43. Over de alcohol hoef je je niet druk te maken, die is inmiddels vervlogen door verhitting en daar proef en merk je dan ook niks van. Het bolletje vanille-ijs maakt het echt af. Een gezond voedzaam ontbijt is natuurlijk wat anders, maar daar hebben we het ook niet over op een brakke zondag. 🙂 Het vult in ieder geval wel goed!

Nieuwsgierig geworden? Klik hier voor het recept.

img1455453803243

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.